4 yaşında ama tam 40 kilo!

Artık yürümekte bile zorlanan Muhammet, televizyon kanallarındaki yemek programlarını ise kaçırmıyor.Polat ailesinin 4 kızdan sonra 6 kilo olarak dünyaya gelen çocukları Muhammet Polat, her geçen gün kilo almaya devam ediyor. Bir yaşında iken 20 kiloya ul

4 yaşında ama tam 40 kilo!

Artık yürümekte bile zorlanan Muhammet, televizyon kanallarındaki yemek programlarını ise kaçırmıyor.

Polat ailesinin 4 kızdan sonra 6 kilo olarak dünyaya gelen çocukları Muhammet Polat, her geçen gün kilo almaya devam ediyor. Bir yaşında iken 20 kiloya ulaşan Polat'ın anne ve babası endişe içinde.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde bir süre tedavi gördükten sonra basında çıkan haberler üzerine bir program sunucusu tarafından tedavi masrafları üstlenerek kaydıyla İstanbul'da özel bir hastanede tedavi altına alınan Polat, ailenin maddi imkansızlıklardan dolayı İstanbul'da fazla kalmaması üzerine tedavisi yarım kaldı.

Ailenin doktorlar tarafından verilen diyet mönüsünü de imkansızlıklardan dolayı uygulamayınca Muhammet Polat 4 yaşına daha yeni girmesine rağmen 40 kiloya ulaştı.

Ablası tarafından tartılmak için sağlık ocağına götürülen Muhammet Polat, daha sonra babasının balık tezgahını ziyaret etti. Uzun süre babasının sattığı balıkları izleyen Muhammet Polat, gittiği markette bulunan müşterilerin de ilgi odağı oldu. Evde en büyük yardımcısı olan ablaları ile oynamayı çok seven minik Muhammet, televizyon kanallarında çıkan yemek programlarını ise pür dikkatle izliyor.

Çocuğunun aldığı aşırı kilolardan dolayı evin merdivenlerini bile tek başına çıkamadığını belirten baba Mahmut Polat yardım talebinde bulundu. Polat "Çocuğumun sürekli kilo almasından dolayı endişe duyuyoruz. Bu nereye kadar devam edecek. Yaşı ilerledikçe kiloları da artıyor. İleride kiloları daha da artarak önü alınamaz bir duruma gelirse biz ne yapacağız. Daha şimdiden düştüğü yerden kalkamıyor. Annesi ve ablalarının yardımı olmasa kalkamaz. Büyüdüğünde ise nasıl kaldıracağız, nasıl bakacağız. Çocuğumuzun durumu bizleri endişelendiriyor. Devlet yetkililerinden, duyarlı vatandaşlardan ve özellikle obez konusunda uzman olan doktorlardan yardım bekliyoruz. Muhakkak bir çaresi vardır. Şimdiden bir şeyler yapılamazsa ileride çok kötü olacağından endişe duyuyoruz. Lütfen devlet büyüklerimiz ve duyarlı insanlarımız bu çocuğumuzun kurtulması için bizlere yardım etsinler" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam