4 erkek kafamı duvara vurdu !

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde cumartesi günü Kazım U. (84) tedavi altına alındı. Hastaneye önceki gün saat 22.00'de giden polis memuru Kemal A., Uzman Çavuş Osman U., öğretmen Sibel S. ve hemşire Berfin A. izin almadan Kazım U.'yu ziyare

4 erkek kafamı duvara vurdu !

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde cumartesi günü Kazım U. (84) tedavi altına alındı. Hastaneye önceki gün saat 22.00'de giden polis memuru Kemal A., Uzman Çavuş Osman U., öğretmen Sibel S. ve hemşire Berfin A. izin almadan Kazım U.'yu ziyaret etti.

Görevli hemşireler, hastanın sağlığı açısında ziyaretçilerin dışarı çıkmalarını istedi. Hasta yakınları 4 kamu görevlisi; astım hastası olan hemşire Rabia Ö.'yü, saçlarından tutarak yoğun bakım ünitesinin dışına sürükledi. Kavgayı ayırmaya çalışan hemşireler Gülay A., Emrullah S. ve temizlik görevlisi Veysi İ. de darp edildi.
 
DARP ETTİKLERİ HEMŞİREDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR!
 
Ölümden dönen 4 yıllık hemşire Rabia Yeşim Ö. Babası Salih Ö., Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu. Kamu görevlilerin insanlık suçu işlediklerini öne süren baba Salih Ö. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesine başvurdu.
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı sağlık çalışanlara yapılan saldırıya ilişkin çok yönlü soruşturma başlattı. Şüpheli sanıklar; polis memuru Kemal A., Uzman Çavuş Osman U., öğretmen Sibel S. ve hemşire Berfin A. ifadelerinin alınmasının ardında serbest bırakıldı. Sanıklar ifadelerinde, hastanede görevli hemşirelerin kendilerine sözlü hakaret ettiğini ve fiziki saldırı yaptıklarını iddia ederek şikayetçi oldu.
 
"HAYVANA YAPILMAZ"
 
Darp edildikten sonra kafa travması geçiren hemşire Rabia Yeşim Ö. (26), tedavisi sürüyor. Posttravmatik stres bozukluğu geçiren genç hemşire olayı hatırladıkça gözyaşı döküyor.Rabia Yeşim Ö., şunları söyledi: " Hasta başında 10 tane ziyaretçi vardı.
 
Hemşire arkadaşımı hasta yakınlarını ikaz ederek, ‘Ben bu şekilde çalışamam' dedi. Bunun üzerine hasta yakınları ‘Biz çıkmıyoruz bu işi senden iyi biliriz 'dedi. Ben güvenlikten yardım etmek için telefonumu elime aldığım sırada beni uyararak, ‘Kapat o telefonu güvenlik biziz.
 
İstersek buraya asker ve polis yığarız' tehdidinde bulundu. Ortalık çok gerildi hemşire arkadaşımı aradan çıkarmaya çalıştığım sırda saçlarımı tutup beni yere attılar. Beni aralarına alan 4 erkek kafamı duvarlara vurdular. Baş ağrımdan ötürü kafamı yastığa bırakamıyorum. Aldığım tekme darbelerinden ötürü sırtım ve belimden çok acı çekiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum.
 
Bu olayı hatırladıkça hayvana bile yapılmaz diyorum. Sağlık Bakanlığı'ndan arayıp geçmiş olsun dileklerinden bulundular. Beni ve arkadaşlarımı darp edenler hakkında şikayetçi oldum. Polis, uzman çavuş, öğretmen ve hemşire olan saldırganların serbest bırakılmasını anlamış değilim."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam