37 yılın en sıcak günü

 Öğle saatlerinde sıcaklığın 41 dereceye kadar ulaştığı kentte kimi vatandaşlar park ve ağaçlık alanlarda, çocuklar ise uyarılara rağmen havuz, sulama kanalları ve parklardaki fıskiyelerde serinliyor. Atatürk Barajı'nın suyunu Harran Ovası'na taşıyan sula

37 yılın en sıcak günü

 

Öğle saatlerinde sıcaklığın 41 dereceye kadar ulaştığı kentte kimi vatandaşlar park ve ağaçlık alanlarda, çocuklar ise uyarılara rağmen havuz, sulama kanalları ve parklardaki fıskiyelerde serinliyor.

 

Atatürk Barajı'nın suyunu Harran Ovası'na taşıyan sulama kanalarının çevresindeki köylerde yaşayan çocuklar, günün en sıcak saatlerini tehlikeye aldırmadan kanaletlerde yüzerek geçirirken, kent merkezindeki çocuklar ise park ve yüzme havuzlarında eğleniyor.

 

Sıcaklardan insanlar kadar hayvanlar da etkileniyor. Bazı vatandaşlar günün en sıcak vakitlerinde evcil hayvanlarını evlerinin avlusundaki ark veya havuzlarda serinletiyor.

 

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki sıcaklığın hafta sonuna kadar 42-43 dereceye ulaşmasının beklendiğini belirtti.

 

Gelecek haftadan itibaren sıcaklığın mevsim normallerine dönmesi bekleniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam