357 bin TL’lik elektrik faturası şoke etti

 Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir vatandaşın evine gelen 357 bin TL’lik elektrik faturası ile şaşkına döndü.Kasım ayı tüketim bedelini içeren faturada maaşının 446 katı olan 357 bin 185 TL’lik rakamı görünce gözlerine inanamayan Halil İnaltekin, soluğu ele

357 bin TL’lik elektrik faturası şoke etti

 Çorum’un Sungurlu ilçesinde bir vatandaşın evine gelen 357 bin TL’lik elektrik faturası ile şaşkına döndü.

Kasım ayı tüketim bedelini içeren faturada maaşının 446 katı olan 357 bin 185 TL’lik rakamı görünce gözlerine inanamayan Halil İnaltekin, soluğu elektrik dağıtım şirketinde aldı. Bahçelievler Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi 2049. Sokak’ta ikamet eden Halil İnaltekin (47) elektrik faturası geç gelince abone numarası ile borcunu öğrenmek istedi.

Elektrik dağıtım şirketinin internet sitesine abone numarasını yazdığında 357 bin TL’lik elektrik borcunu gören Halil İnaltekin, hemen dağıtım şirketini aradı. Samsun’da yetkililerle görüşen İnaltekin, faturanın doğru olduğunu öğrenince ikinci bir şok daha yaşadı.

Bir tesiste pidecilik yaptığını dile getiren İnaltekin, “10. ay faturam 80 TL geldi. Onu ödedim. Bu ay faturam geç geldi ve bende borcumu öğrenmek istedim. Elektrik dağıtım şirketinin sitesine abone numarası ile giriş yaptığımda 357 bin 185 TL 60 Kuruş elektrik borcumun olduğunu öğrenince şok oldum. Hemen Samsun dağıtım şirketini aradım. Yetkililerle görüştüğümde borcumun doğru olduğunu söylediler. Asgari ücretle çalışan biriyim bu faturayı nasıl öderim. 170 TL ev kirası veriyorum. Bu kesilen meblağı ödemem de mümkün değil. Hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyorum” dedi.

Sungurlu İşletme Şefliği yetkilileri ise, konuyla ilgili olarak vatandaşın kendilerine müracaat ettiğini ve dilekçesini kabul ettiklerini belirterek, abonenin sayacını kontrol edeceklerini söylediler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler