3 yılda 3 büyük deprem olacak

Üniversitenin, Yunanistan'da saygın Geofizik Laboratuarı'nın gerçekleştirdiği ve önceki gün Atina'da bir kongrede açıklanan inceleme verilerine göre söz konusu depremlerden ilki 2009 sonlarında doğru meydana gelecek ve şiddeti 6'nın üzerinde olacak. “Depr

3 yılda 3 büyük deprem olacak
Üniversitenin, Yunanistan'da saygın Geofizik Laboratuarı'nın gerçekleştirdiği ve önceki gün Atina'da bir kongrede açıklanan inceleme verilerine göre söz konusu depremlerden ilki 2009 sonlarında doğru meydana gelecek ve şiddeti 6'nın üzerinde olacak.

“Depreme karşı önlemler” konulu kongrede konuşan Selanik Üniversitesi sismoloji profesörü Manolis Skordilis, Anadolu'da meydana geleceği tahmin edilen depremlerin hangi somut bölgeleri kapsadığını açıklamadı.
Yunan profesör ayrıca, Yunanistan'ı içeren olası deprem tahminlerini de açıklamaktan kaçındı.

Profesör Skordilis deprem tahmin araştırmasında uygulanan metodun zaman açısından 2.5 yıl, deprem şiddeti açısından 0.4 Richter, deprem merkezi açısından ise 150 km'lik bir açık verebileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam