3 şehit için Trabzon'da anma

Devrim şehitleri Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi şehit edilişlerinin 80. Yıl dönümün amacıyla Meydan parkında Atatürk anıtı önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği Trabzon Şube Başkan ve üyeleri basın açıklaması yaptılar.Türkiye Gençl

3 şehit için Trabzon'da anma

Devrim şehitleri Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi şehit edilişlerinin 80. Yıl dönümün amacıyla Meydan parkında Atatürk anıtı önünde toplanan Türkiye Gençlik Birliği Trabzon Şube Başkan ve üyeleri basın açıklaması yaptılar.

Türkiye Gençlik Birliği Trabzon Şube Başkanı Mustafa Akdiş konuşmasında “23 Aralık 1930’da Menemen’de ayaklanan gericiler tarafından şehit edilen Asteğmen Kubilay, geriliciliğe karşı Devrimci iradenin en önemli isimlerinden biridir. Kubilay demek gericilik karşısında gerekirse başını vermek ama eğilmemek demektir. Kubilay’ı Şehit eden zihniyet onu katleden Devriş Mehmetler 80 yıl sonra bugün iktidar koltuklarında oturmaktadırlar. Dün Kubilay’ın başını kesenler, Turan Emeksiz’i kurşun sıkanlar Deniz Gezmişleri asanlar Sivas’ta onlarca aydını yakanlar bugün devrimcileri Vatansever Aydınları Silivri zindanlarına tıkmaktadırlar. BOP eş Başkanı Tayip Erdoğan ve Hükümeti Vatansever gençliği joplarla,biber gazlarıyla, işkencelerle sindirebileceklerini sanmaktadırlar ama bilmiyorlar ki karşılarında baş eğmektense başını verecek kadar onurlu ve kalbi Vatan aşkıyla dolu olan bir gençlik bulunmaktadır.

Büyük Orta Doğu Projesi görevlileri bir yandan NATO’yu bölgeye davet edip ülkemizin bağrına düşman füzelerinin yerleştirilmesine evet derken diğer yandan liselerden Andımız ve İstiklal marşını kaldırtmaya çalışmaktadırlar.

Kubilay’ın şehit edilmesinden sonra Mustafa Kemal ‘’Kubilay Bey temiz kanı ile Cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır  ’’ demişti. Türkiye Gençlik Birliği olarak, Mutafa Kemal Gençliği olarak buradan ilan ediyoruz: Cumhuriyetin hayatiyetini tazelemek ve güçlendirmek için gerekirse Şehit Asteğmen Kubilay gibi başımızı vermekten asla tereddüt etmeyeceğiz’’ dedi.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler