3 kadından 1'i şiddet görüyor!

Dünyada her üç kadından birinin şiddet gördüğü belirtildi. Trabzon Belediye Meclis Üyesi ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz, dünyada her 3 kadından birisinin sadece cinsiyeti yüzünden şiddete maruz kaldığını söyledi. Kadınların

3 kadından 1'i şiddet görüyor!

Dünyada her üç kadından birinin şiddet gördüğü belirtildi. Trabzon Belediye Meclis Üyesi ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Sezgin Yılmaz, dünyada her 3 kadından birisinin sadece cinsiyeti yüzünden şiddete maruz kaldığını söyledi. Kadınların toplumun yarısını oluşturduğuna dikkat çeken Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Ancak bu sayısal eşitlik, ülkemiz kadınların toplumsal ve ekonomik statülerine yansımamaktadır. Bir başka deyişle toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlar, siyasi, ekonomik ve toplumsal hayatta erkeklerle aynı oranda temsil edilememektedir. "dedi

KADIN SORUNU DEMOKRATİK SORUNDUR

Kadın sorunun Kadınların sorunu olmadığınıda sözlerine ekleyen Trabzon Belediyesi Meclis Üyesi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu başkanı Yılmaz" Birleşmiş Milletler tarafından ve çeşitlik uluslararası kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen pek çok araştırma göstermiştir ki kadın sorunu sadece kadınların sorunu değildir, kadın sorunu bir demokratik sorundur. Kadın sorunu bir kalkınma sorunudur. Dünyada her üç kadından birisi sadece cinsiyeti yüzünden şiddete maruz kalmaktadır."diye konuştu.

ŞİDDETİN MALİYETİ 12.6 MİLYAR DOLAR 

Kadına şiddetin maliyetinin yüksek olduğununda altını çizen Yılmaz "ABD'de kadına yönelik şiddetin oluşturduğu ekonomik kayıp yılda 12.6 milyar dolardır. Gelişmekte olan ülkelerde tarımsal üretimin yüzde 60 ile 80'i kadınlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Hesaplamalara göre, kadınların toprak mülkiyetine erişimi önündeki engeller ortadan kaldırıldığında tarımsal üretim yaklaşık yüzde 20 oranında artacaktır" dedi.

BELEDİYE CİDDİ ÇALIŞMA İÇİNDE

Trabzon Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayata geçirilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Belediyemiz, Trabzon'da yürütülmekte olan Birleşmiş Milletler Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı'na önde gelen paydaşı olarak sorumluluğunu yerine getirmektedir. Trabzon'da geniş bir katılımla hazırlanan ve kentin kadın erkek eşitliğin sağlanmasında yol haritası olan Trabzon Yerel Eşitlik Eylemi Planı'nın belediye olarak içinde biz de yer aldık, hazırlık sürecinde destek verdik” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler