23 Kişi tecavüz edip öldürmüştü!

Hindistan’da çok büyük protestolara neden olan otobüste tecavüz olayının kurbanı olan kadının arkadaşı, televizyonda iki buçuk saat süren saldırıyı anlattıYeni Delhi’de 16 Aralık’ta meydana gelen olaydan sonra ilk kez söyleşi  yapan ve ölen kadınla birlik

23 Kişi tecavüz edip öldürmüştü!

Hindistan’da çok büyük protestolara neden olan otobüste tecavüz olayının kurbanı olan kadının arkadaşı, televizyonda iki buçuk saat süren saldırıyı anlattı

Yeni Delhi’de 16 Aralık’ta meydana gelen olaydan sonra ilk kez söyleşi  yapan ve ölen kadınla birlikte saldırıya uğrayan erkek arkadaş, yaşadıkları  dehşeti Zee TV kanalında izleyicilerle paylaştı.
         Bacağının kırık olduğu, tekerlekli sandalyede oturduğu görülen erkek  arkadaş, lüks bir alışveriş merkezinde ”Life of Pi” filmini izledikten sonra  eve gitmek için tutmak istedikleri triportör şoförünün kendilerini almaması  üzerine içinde 6 saldırganın bulunduğu özel otobüse bindiklerini söyledi.
         Davanın hassasiyeti nedeniyle ismi açıklanmayan, ancak yüzü gösterilen  erkek arkadaş, bir süre sonra otobüstekilerin kendilerine saldırmaya başladığını  belirterek, ”Üçüyle sıkı kavga ettim. Onlara sert vurdum. Ama daha sonra diğer  ikisi bana demir çubukla vurdu” dedi.
         Adamların, polisi aramaya çalışan kadının cep telefonunu aldığını, onu  otobüsün arka koltuklarına götürerek, tecavüz ettiklerini belirten erkek arkadaş,  ”Saldırı o kadar vahşiceydi ki size anlatamam... Hayvanlar bile böyle hareket  etmez” diye konuştu.
         Erkek arkadaş, tecavüzden sonra bazı saldırganların kadının öldüğünü  söylediğini duyduğunu ifade ederek, kadın arkadaşıyla birlikte çıplak ve kanlar  içinde bir üstgeçitin altına atıldıktan sonra bisiklet, triportör ve araçlarıyla  geçenlerden yardım istediğini, ancak onları o halde görenlerin geçip gittiğini  kaydetti.
         Yaklaşık 20 dakika sonra gelen polis memurlarının, kıyafet ve ambulans  için yalvarırken kendisini sorgulamaya başladıklarını belirten erkek arkadaş,  tıbbi yardım almak yerine 4 gün boyunca karakolda olayın sorgulanmasına yardım  ettiğini söyledi.
         Erkek arkadaş, kadını hastanede ziyaret ettiğini, saldırganların  tutuklandığını ve onun için savaşacağını söylediğini belirterek, ”Cesaretiyle  hepimizi uyandırdı. İnsanlar, onun hürmetine benzer bir suçun tekrar işlenmesini  önleme mücadelesini ileri götürmeliler” dedi.
         Hindistan İçişleri Bakanı Sushilkumar Shinde bugün olaydan sonra  kadınları tecavüz ve diğer saldırılardan korumak için bu suçlara karşı katı  önlemler alınması ve kanunların uygulanması için daha etkili yollar bulunması  gerektiğini söyledi.
         23 yaşındaki genç kadına toplu tecavüz ederek ölümüne sebep oldukları  için cinayetle suçlanan 6 zanlıdan 1’inin 18 yaş altında olduğunun tespit  edilmesi üzerine zanlılardan 5’i dün hakim karşısına çıkmıştı.
         Yeni Delhi’de 16 Aralık’ta bindiği otobüste 6 kişinin tecavüzüne uğrayan  ve ağır yaralanan genç kadın, tedavi için götürüldüğü Singapur’da hayatını  kaybetmişti.
         Düğün hazırlıkları yaptığı öğrenilen ve ismi açıklanmayan tıp öğrencisi  genç kadın, ülkesinde ve uluslararası kamuoyunda "India’s Daughter" (Hindistan’ın  Kızı) ismiyle anılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler