2023 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Ramazan ayı yaklaştıkça bayramın ne zaman olacağı merak ediliyor. 2023 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? İşte detaylar…

2023 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

İslam alemi tarafından 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan Ayı yaklaşıyor. Ramazan ayının yaklaşması ile Ramazan Bayramının da ne zaman olacağı merak ediliyor. 2023 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Bütün ayrıntılar bu sayfada…

2023 Ramazan Bayramı ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Müslümanlar tarafından önemli bir yere sahip olan Ramazan Ayı için geri sayım başladı. Üç aylar, Recep ayının gelmesi ile başladı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan 3 aylar Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı ile sona eriyor.  

2023 Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk oruç ne zaman tutulacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2023 yılı Dini günler takvimini açıklaması ile Ramazan ayının ne zaman başlayacağını elli oldu. Buna göre Ramazan ayının ilk günü 23 Mart 2023 Perşembe gününe denk geliyor. Buna göre İlk sahur 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece kalkılacak ve ilk oruç için niyet edilecek.

Kadir gecesi ne zaman?

Kadir gecesi, Ramazan ayının son gecelerinde ve genellikle 27. Gece eda edilir. 2023 yılı Kadir gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi günü idrak edilecek. 

2023 yılı Ramazan Bayramı ne zaman?

Vatandaşlar Ramazan ayının gelmesi ile Ramazan Bayramı’nında ne zaman olacağını merak ediyor. Ramazan ayının son günü arefe günü olarak kabul edilir. 2023 yılında Arefe günü 20 Nisan 2023 Perşembe’ye denk geliyor. Ramazan Bayramı 1. Günü 21 Nisan Cuma, Ramazan Bayramı 2. Günü 22 Nisan Cumartesi ve Ramazan Bayramı 3. Günü 23 Nisan Pazar günü olacak.

Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

2023 Yılı Ramazan Bayramı 21 Nisan Cuma günü başlayacak ve 23 Nisan Pazar günü sona erecek. Ramazan Bayramı bu yıl arefe günü dahil edilirse 4 gün olacak. Arefe günü dahil edilmez ise 3 gün olarak gerçekleşecek. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam