20 bin asker görevinden alınacak

  İspanya’da yaşanan ekonomik kriz, ülkenin Silahlı Kuvvetleri’nin olumsuz yönde etkilenip, yeni stratejiler belirlemesine neden oldu. 2025 VİZYONUİspanya’nın yüksek tirajlı, sol görüşlü gazetesi El Pais, Silahlı Kuvvetler’in en üst düzey komutanları tara

20 bin asker görevinden alınacak

 

 

İspanya’da yaşanan ekonomik kriz, ülkenin Silahlı Kuvvetleri’nin olumsuz yönde etkilenip, yeni stratejiler belirlemesine neden oldu.

 

2025 VİZYONU

İspanya’nın yüksek tirajlı, sol görüşlü gazetesi El Pais, Silahlı Kuvvetler’in en üst düzey komutanları tarafından hazırlanan ve Savunma Bakanı Pedro Morenes’e sunulan ”2025 Vizyonu” adlı yeni stratejilerin planlandığı raporu yayınladı.

 

”İspanya Silahlı Kuvvetleri’ni daha çevik, uyarlanabilir, desteklenebilir ve teknolojik olarak daha ileri konuma getirmek” için hazırlandığı belirtilen 2025 Vizyonu’nda, ekonomik alanda yaşanan sıkıntılar gözönünde bulundurularak yeni bir yapılandırma öngörülüyor.

 

20 BİN ASKER AZALTILACAK

Buna göre, Silahlı Kuvvetler çalışanlarının sayısının gelecek 13 yıl içinde 20 bin azaltılması planlanırken, bunun, 15 bininin (Kara Kuvvetleri 10 bin, Deniz ve Hava Kuvvetleri 5 bin) asker, 5 bininin de sivil personelden yapılması düşünülüyor. Bunun dışında, 2025 yılına kadar iki tugayın ve bazı tersane ile askeri üslerin de kapatılması planlanıyor. İspanya Silahlı Kuvvetleri, gelecek 13 yıl içinde sadece insansız, akıllı uçaklar ve kontrol ile kumanda sistemlerine yatırım yapacak.

 

Bu arada El Pais, son 4 yılda Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin yüzde 25 oranında kesintiye uğradığını ve 6 milyar 300 milyon avroya düştüğünü hatırlatırken, askeri malzeme alımından kaynaklanan 27 milyar avrodan fazla borç olduğunu da vurguladı. Mevcut durumda İspanya Silahlı Kuvvetleri’nde 130 bin asker görev yaparken, yapılacak kesintiyle bu sayının yaklaşık yüzde 13 oranında azaltılacağı öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler