2 milyon kişiye istihdam fırsatı

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, terörün sona ermesiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2 milyon kişiye istihdam sağlanacağını belirterek, ''Terör olmazsa bölge Türkiye'nin lokomotifi olacak, bölge coşacak'' dedi. Doktorası

2 milyon kişiye istihdam fırsatı

 

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, terörün sona ermesiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2 milyon kişiye istihdam sağlanacağını belirterek, ''Terör olmazsa bölge Türkiye'nin lokomotifi olacak, bölge coşacak'' dedi.
 
Doktorasını ''bölgelerarası dengesizliklerin giderilmesinde maliye politikasının rolü ve GAP'' üzerinde yapan Gök, terörün sona ermesinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ekonomik olarak nasıl yansıyacağını AA muharibine anlattı.
 
Gök, ''Terör bittikten sonra bölgenin ekonomik kalkınması nasıl olacak?'' sorusu üzerine, ''Siz hadiseler bittikten sonraki, adeta bir hayali değil gerçeği soruyorsunuz. Bu, neden gerçek? Çünkü bölgenin temel potansiyelleri, doğal potansiyelleri ve genç nüfusu var'' dedi.
 
Terörün sona ermesinin ardından, bu potansiyellerinin de harekete geçirilmesiyle bölgenin adeta Türkiye'nin lokomotifi konumuna geleceğini ifade eden Gök, bölgenin yer altı kaynaklarının da çok önemli olduğunu kaydetti.
 
Gök, Şanlıurfa'nın GAP'ın merkezi, ana üssü ve en ufak bir destek verildiğinde tarımsal üretim ve hizmet üretimleri noktasında her yönüyle kendini göstereceği bir il olduğunu bildirdi.
 
Suriye'deki olaylar son bulduğunda, Türkiye'nin ürettiği mal ve hizmetlerin yanında, bölgenin ürettiği mal ve hizmetlerin de pazarının hazır olduğu bir ortam oluşacağına işaret eden Gök, ''Savaş sonrası durumu ekonomik olarak değerlendirmenin ötesinde, biz her şeyden önce oradaki kardeş kavgasının durmasını istiyoruz'' dedi.
 
Gök, mayınlı arazinin temizlenmesiyle, bölgede organik tarım da yapılabileceğini ifade ederek, terörün sona ermesinin ardından, GAP'ın tam kapasiteyle devreye girmesiyle yaklaşık 2 milyon insana kısa zamanda iş bulunacağını söyledi. Gök, terör sona erince uluslararası yatırımla beraber, yurt içindeki yatırımcının da teşvik paketiyle bölgeyi tercih edeceğini belirtti.
 
''Hiç bir aracım yakılmayacak'' düşüncesiyle...''
 
Bölgenin başta enerji olmak üzere, bütün potansiyellerinin yıllarca atıl vaziyette bekletildiğini kaydeden Gök, ''Sermayenin dini, dili, rengi, ırkı olmaz. Sermaye, güven hissettiği yere gider, yatırım güvenlikli olan alana gider. Bölgedeki nüfus genç ve dinamik. Bölgenin ürettiğini pazarlayacağı alanlar oluştu. Bugün Irak'ın kendisini düşünün, Suriye'deki hadiseler son bulduğunda üreteceğimiz mal ve hizmetler için pazarlar oluşacak'' dedi.
 
Abdülkerim Gök, yatırımcının, ''hiçbir tehditle karşı karşıya kalmayacağım ve hiç bir aracım yakılmayacak'' düşüncesiyle, bölgede istihdam oluşturacak bütün alanlarda yatırım yapacağını, yatırımcı da öncelikle bu algının oluşacağını bildirdi. Gök, son teşvik paketinin, yatırımcının bölgeye yatırım yapması için önemli olduğuna işaret etti.
 
Bölgede barajlar olduğunu, doğa, kültür ve inanç turizmi bulunduğunu belirten Gök, ''Terör olmazsa bölge Türkiye'nin lokomotifi olacak, o zaman bölgeyi tutacak hiç bir güç olmayacak, bölge coşacak. Bu sadece bölge ekonomisine katkı vermeyecek, aynı zamanda Türkiye ekonomisine de katkı verecek. Türkiye'nin parlayan yıldızı Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeri olacak'' diye konuştu.
 
''Bölge yatırımcı için cazibe merkezi haline gelecek''
 
Gök, yatırımcının güvenli olan illere yatırım yapacağını ifade ederek, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinin de yatırım yapılır bir ortama kavuştuğu andan itibaren, bölgenin yatırımcı kuruluşlar için cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.
 
Yatırımcı kuruluşların ham maddeye yakın olan yerde firmayı kurmak isteyeceğini ifade eden Gök, ''Bölgede yer altı ve yer üstü ham madde var ve ucuz. Siz fabrikayı orada kurduğunuz zaman maliyetleri ucuza mal edeceksiniz. Bundan daha güzeli var mı?'' diye sordu.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gruptaki konuşmasının son derece önemli olduğuna, toplumun her kesiminin buna destek vermesi gerektiğine dikkati çeken Gök, ''Terör bittiği zaman, Doğu ve Güneydoğu'nun kalkınma hamlesi kaçınılmaz olacaktır. Bölgedeki STK'lar sağduyulu düşünürlerse ki düşünüyorlar, bu başlamış olan süreç yeniden bozulmaz ve araya nifak girmez'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam