2. elde Noter devri bitiyor

Yeni yılda araç satış, devir ve tescil işlemleri değişecek. Artık bu işlemler noterler yerine emniyet müdürlüklerindeki tescil şubelerinde yapılacak. Yeni yılla birlikte araç satış, devir ve tescil işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Artık bu işlemler noter

2. elde Noter devri bitiyor

Yeni yılda araç satış, devir ve tescil işlemleri değişecek. Artık bu işlemler noterler yerine emniyet müdürlüklerindeki tescil şubelerinde yapılacak.

Yeni yılla birlikte araç satış, devir ve tescil işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Artık bu işlemler noterler yerine emniyet müdürlüklerindeki trafik tescil şubelerinde yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü hazırlıkları tamamladı. Noterleri devreden çıkaracak araç satış ve devir projesinin test çalışmaları başlarken, tescil şubelerindeki polisler özel eğitimden geçirildi.

2010 yılından itibaren araçların satış, devir ve tescil işlemlerinden harç alınmayacak. Emniyet'in işlem ücreti alıp almayacağı ise henüz netlik kazanmadı. Yürürlükteki mevzuat tescil için hizmet bedeli alınmasını içermiyor.

Uygulamanın daha önce başlaması gerekiyordu, ancak noterlerin baskısı sonucu 1 yıl ertelenmişti. Yeni değişiklik olmaması halinde, vatandaşın üzerindeki yük önümüzdeki yıldan itibaren kalkmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler