180 kadın tecavüze uğradı

Adana Kadın Platformu'nun hazırladığı 'Kadın Raporu'na göre, geçen yıl 232 kadın öldürüldü, 180 kadın tecavüze uğradı, 610 kadın ise cinsel tacize maruz kaldı. İstatistiklere göre devletin koruma için kendisine başvuran kadınların yüzde 73'ünü koruyamadığ

180 kadın tecavüze uğradı

Adana Kadın Platformu'nun hazırladığı 'Kadın Raporu'na göre, geçen yıl 232 kadın öldürüldü, 180 kadın tecavüze uğradı, 610 kadın ise cinsel tacize maruz kaldı. İstatistiklere göre devletin koruma için kendisine başvuran kadınların yüzde 73'ünü koruyamadığı belirtildi.

4 yıldır kadına yönelik taciz ve şiddetin çetelesini tutan Adana Kadın Platformu, hazırladığı 2011 raporunu açıkladı. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiği belirtilen raporda, gazete ve internet sitelerine yansıyan verilere göre, 2011'de 232 kadının öldürüldüğü, 610 kadının cinsel tacize maruz kaldığı, 180 kadının tecavüze uğradığı, 70 kadının intihar ettiği, yaklaşık 700 kadının sadece politika yaptığı için tutuklandığı belirtildi

OCAK AYINDA 12 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

2012'de de kadınların öldürülmesine devam edildiği ifade edilen raporda, Ocak ayıda 12 kadının öldürüldüğü, 10 kadının tecavüze, 35 kadının tacize uğradığı belirtildi. Ocak ayında kadınların en çok kocaları tarafından öldürüldüğü belirtildi.

FATMANUR'U DA KORUYAMADIK

"Devlet kadınların katledilmesine, katil erkeklere tahrik indirimi uygulayarak, kadın katliamlarının önüne geçecek kanunları yapmayarak, kadınları koruyacak mekanizmaları oluşturmayarak, sığınma evlerinin sayısını yeterli düzeye getirmeyerek destek veriyor" denilen raporda, bazı vahşi cinayetlerden de örnekler verildi. Geçen hafta, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 29 yaşındaki Sinan Dursun'un karşılıksız aşk beslediği lise öğrencisi 16 yaşındaki Fatmanur Gedik'in içinde bulunduğu okul servisini pompalı tüfekle tarayarak Fatmanur ile sınıf arkadaşı Fatmagül Yalçın'ı öldürüp, okul önünde intihar etmesine dikkat çekildi. 9 kez Fatmanur Gedik ve ailesinin polise şikayette bulunmasına rağmen liseli kızın korunamayıp göz göre göre öldürüldüğü kaydedilen raporda, "Bu olay da bizlere devletin kadına yönelik şiddeti önlemede nerede durduğunu bir kez daha gösterdi. İstatistiklere göre, devlet koruma için kendisine başvuran kadınların yüzde 73'ünü koruyamıyor. Maalesef Fatmanur da bu istatistiklerde olumsuz bir veri olarak yerini aldı" denildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam