17.00'den sonra boğulmak yasak

Antalya'da 'Mavi Bayrak' kriterleri gereği Konyaaltı sahilindeki plajları işleten Beach Park ve Baki Grup, denize giren vatandaşlara toplam 12 kulede 12 cankurtaranla hizmet veriyor. 09.00-17.00 arası mesailerine gelen cankurtaranlar gün boyu kulelerde va

17.00'den sonra boğulmak yasak

Antalya'da 'Mavi Bayrak' kriterleri gereği Konyaaltı sahilindeki plajları işleten Beach Park ve Baki Grup, denize giren vatandaşlara toplam 12 kulede 12 cankurtaranla hizmet veriyor. 09.00-17.00 arası mesailerine gelen cankurtaranlar gün boyu kulelerde vatandaşın gönül rahatlığı ile denize girmesini sağlıyor. Her yıl 10 milyona yakın turistin geldiği Antalya'da dünyaca ünlü Konyaaltı sahilindeki cankurtaranların mesailerinin 17.00'de bitmesi ise vatandaşlar tarafından 'Mesai sonrası kimse boğulmayacak mı?' yorumlarına neden oluyor.

CANKURTARANLAR 17.00'DE KULEDEN İNİYOR

Ankara'dan, Antalya'ya tatile gelen Doğan Yalçınkaya, "Antalya'ya tatile geldim. Yaklaşık 1 haftadır bu plaja geliyorum. Dikkat ediyorum cankurtaran arkadaşlar akşam 17.00 sıralarında kuleden inip gidiyorlar. Bana çok garip ve komik geliyor. 17.00'den sonra kimse boğulmayacak mı?" dedi.

HAVA SICAK OLDUĞU İÇİN GEÇ SAATTE DENİZE GİRİYORUZ

Antalya'da yaşayan ve denize ailesi ile birlikte gelen öğretmen Aynur Çetinbaş ise, "Saat 17.00'den sonra cankurtaranın gitmesi çok ilginç. Çocuklarım denize giriyor. Antalya'da hava sıcak olduğu için zaten insanımız ya sabah çok erkenden ya da akşam geç vakitte denize geliyor. İnsan yetiştirmek çok zor. Yetişene de sahip çıkmak gerekiyor. Bence saatlerinin yeniden düzenlenmesi lazım" diye konuştu.

İKİ KARDEŞİ VATANDAŞLAR KURTARDI

Dün, Antalya Konyaaltı Sahili Beach Park 2 numarada ise Isparta'dan Antalya'ya tatile gelen Uğur ailesinden iki kardeş ise saat 17.15 denizde boğulma tehlikesi geçirdi. İki kardeşin çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldığı olayda, Sefa Uğur (14) ve Süleyman Arif Uğur (17) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam