17 yaşında ama bebek gibi...

  Aslında 17 yaşında olmasına rağmen, bedeni ve davranışları 1 yaşındaki bir bebeğinkiyle eş olan Amerikalı Brooke Greenberg’in hastalığı, bilim insanlarına ilham kaynağı oldu. 7 kilo ağırlığındaki ve 76 cm boyundaki genç kızın genetik sorununun, yaşlanma

17 yaşında ama bebek gibi...

  Aslında 17 yaşında olmasına rağmen, bedeni ve davranışları 1 yaşındaki bir bebeğinkiyle eş olan Amerikalı Brooke Greenberg’in hastalığı, bilim insanlarına ilham kaynağı oldu. 7 kilo ağırlığındaki ve 76 cm boyundaki genç kızın genetik sorununun, yaşlanma sürecini anlama ve yaşlılığa bağlı hastalıklarla mücadele gibi konularda ufuk açabileceği belirtiliyor.

Zamanda donmuş

South Florida Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Richard Walker, Brooke’un hastalığının bilim dünyasına eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtti. Walker, “Brooke’un mutasyonunun yaşlanmayı ve büyümeyi kontrol eden genlerde gerçekleştiğini düşünüyoruz, bu nedenle zamanda donmuş gibi duruyor. Eğer bu genomu, normal versiyonuyla karşılaştırabilirsek söz konusu genleri bulabilir ve nasıl işlediğini görüp nasıl kontrol edebileceğimizi öğrenebiliriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam