16 koğuşu birden ateşe verdi!

Yozgat’ın Saray beldesi Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve 200 öğrencinin yatılı eğitim gördüğü Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi pansiyon bölümünde çıkan yangın çevre sakinlerini korkuttu.Yangını çıkış nedenin lisede eğitim gören bir öğrencini

16 koğuşu birden ateşe verdi!

Yozgat’ın Saray beldesi Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve 200 öğrencinin yatılı eğitim gördüğü Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi pansiyon bölümünde çıkan yangın çevre sakinlerini korkuttu.

Yangını çıkış nedenin lisede eğitim gören bir öğrencinin yatakhaneleri ateşe vermesi sonucu çıktığı iddia edildi. 16 koğuştan oluşan yatakhanenin 8’i tamamen yanarken 4 koğuşta da büyük ölçüde maddi hasar oluştu. Yangına Yozgat ve Yerköy ilçesinden gelen itfaiye ekipleri müdahale ederek önce kontrol altına aldı.

Yangın esnasında bir grup öğretmenin, basın mensuplarının görüntü çekmesini engellemek öğrencileri binadan tahliye etmek yerine giriş katındaki salonda tutmaları dikkat çekti. Yangının büyüme ihtimali üzerine daha sonra öğrenciler binadan çıkartılarak, servislerle evlerine gönderildi.

Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, yangının kundaklama sonucunda çıktığını belirterek, “Yatakhanenin büyük bir bölümü yandı. Yangını kontrol altına aldık, içerisi çok fazla duman olduğu için içeri giremiyoruz. Duman bittikten sonra içeri girip soğutma çalışması yapılacak.” dedi. Okul idarecileri, yangının çıktığı katta kalan öğrencilere 3 gün izin verdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam