16 ilde eş zamanlı operasyon!

Samsun dahil 16 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 42 bin 900 şişe kaçak ve sahte içki, 106 bin 86 adet bandrol ele geçirildi. Ele geçirilen içkilerden 500'nün Bodrum'da bir süre önce Rus rehberlerin zehirlenmesine yol açtığı iddia edilen içki markasıyla

16 ilde eş zamanlı operasyon!

Samsun dahil 16 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 42 bin 900 şişe kaçak ve sahte içki, 106 bin 86 adet bandrol ele geçirildi. Ele geçirilen içkilerden 500'nün Bodrum'da bir süre önce Rus rehberlerin zehirlenmesine yol açtığı iddia edilen içki markasıyla aynı olduğu belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, piyasaya sahte ve kaçak içki sürüldüğü ihbarı üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çalışma başlattı. Altı aylık teknik takip sonucu, Samsun, İstanbul, Artvin, Giresun, Tokat, Amasya, Nevşehir, Yozgat, Elazığ, Ordu, Denizli, Bursa, Aydın, Çorum, Manisa ve Tekirdağ illerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

10 ayrı iş yeri ve depoya yapılan baskınlarda çeşitli markalarda 42 bin 900 şişe sahte ve kaçak içki, 106 bin 86 adet orijinal içki bandrolü, 42 adet içki kapağı, 3 bin adet etiket bulundu.

Olaylarla ilgili Hakan A, Süleyman B, Ömer C, Recep Faik G, Mesut A, Erdoğan D, Hüseyin U, Sefa S, Çetin T, Hüseyin Ö, Fatih Ç, Ahmet T, Ahmet Y, Ali A, Mehmet K, Ali D. ve Erhan B. gözaltına alındı.

Bu arada Ordu'da ele geçirilen 500 şişe içkinin, Bodrum'da bir süre Rus rehberlerin zehirlenmesine yol açtığı iddia edilen içki markasıyla aynı olduğu belirlendi.

Yetkililer, gözaltına alınan kişiler hakkından, "5607 sayılı Kaçakçılık Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek, halkın sağlığını tehlikeye sokmak, vergi usul kanununa muhalefet etmek ve sahtecilik" suçlarından işlem yapılayacağını bildirdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, yaptığı açıklamada, halkın sağlığı ile oynayanlara, huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam