15 yaşındaki gencin yaşam savaşı

Artvin'de önceki gün ağabeyinden otomobil kullanmayı öğrenirken araçla düştüğü Çoruh Nehri'nden hayati fonksiyonları durmuş olarak çıkarıldıktan 25 dakika sonra kalbi yeniden çalıştırılan 15 yaşındaki Tayfun Genç'in sağlık durumunda olumlu gelişmeler oldu

15 yaşındaki gencin yaşam savaşı

Artvin'de önceki gün ağabeyinden otomobil kullanmayı öğrenirken araçla düştüğü Çoruh Nehri'nden hayati fonksiyonları durmuş olarak çıkarıldıktan 25 dakika sonra kalbi yeniden çalıştırılan 15 yaşındaki Tayfun Genç'in sağlık durumunda olumlu gelişmeler olduğu belirtildi.

Genç'in tedavi gördüğü Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Yoğun Bakım Servisi önünde bekleyen baba Türker Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doktorların kendilerine çocuklarının sağlık durumunun iyiye gittiğini söylediklerini belirtti.

Oğlunun önceki gün hastaneye getirildiğinde durumunun çok kötü olduğunu anlatan baba Genç, ''Tayfun'un tedavisi sürüyor. Bugün doktorlarla görüşme imkanımız oldu. Doktorların ifadesine göre, oğlumun durumu düne göre daha iyi. Oğlumun ellerini ve bacaklarını oynatmaya başladığını söylediler. Çocuğumun vücudunda herhangi bir darbe yok. Sadece beyin bölgesinde bir zedelenme söz konusu'' dedi.

Genç, oğlunu yoğun bakım servisinde tedavi altına alındıktan sonra görmediğini, sağlığına kavuşacağı anı sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi.

 -OLAYIN GEÇMİŞİ-

Artvin'in Korzul Mahallesi'nde bulunan eski sürücü kursu pistinde Coşkun Genç (24), 20 Kasım Cumartesi günü, 08 AD 269 plakalı otomobille kardeşi Tayfun Genç'e (15) araç kullanmayı öğretmek istediği sırada, otomobili geri viteste unutmuş, aracın hareket ettiren Tayfun Genç, bir anda demir korkuluklara çarparak yaklaşık 10 metre yükseklikten Çoruh Nehri'ne devrilmişti.

Otomobilden çıkartıldığında hayati fonksiyonlarını kaybettiği anlaşılan Tayfun Genç, 112 Acil Servis ekiplerince Artvin Devlet Hastanesine kaldırılmış, Genç'in duran kalbi burada yaklaşık 25 dakika sonra tekrar çalıştırılmıştı. Solunumu 2 saat sonra normale dönen Tayfun Genç, beyin ödemi oluştuğu şüphesiyle Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam