15 askeri 'Kirpi' kurtardı!

PKK'lı teröristlerin Tunceli-Hozat karayolunun 15'inci kilometresindeki Çiçekli Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattığı bombanın 200 kilo ağırlığında olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri olay yerinde yaptıkları inc

15 askeri 'Kirpi' kurtardı!

PKK'lı teröristlerin Tunceli-Hozat karayolunun 15'inci kilometresindeki Çiçekli Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattığı bombanın 200 kilo ağırlığında olduğu belirlendi. Güvenlik güçleri olay yerinde yaptıkları incelemede, PKK'lıların patlayıcıyı 12 kiloluk 3 adet mutfak tüpü ile bir plastik bin içine yerleştirdikleri ve patlayıcıyı A-4 plastik patlayıcı, amonyum nitrat ve demir parçaları ile destekledikleri belirtildi.

Teröristlerin 200 kiloluk bombayı yolun altına tünel kazarak yerleştirdikleri, ve patlayıcıya 100 metre uzunluğunda kablo kullanarak uzaktan kumanda ile patlattıkları tespit edildi. Patlamanın meydana geldiği bölgede 3 metre derinliğinde, 9 metre genişliğinde çukur oluştu. Yetkililer, teröristlerin mayınlara karşı dayanıklı olan Kirpi araçlara yönelik ilk kez bu kadar büyüklükte bir saldırı düzenlediğini belirterek, "Ancak dayanıklı olan Kirpi aracı nedeniyle içindeki 15 personeli bir şey olmadı. PKK'lılar hedeflerine ulaşamadı" dedi.

Saldırıda hedef alınan Kirpi adı verilen aracın hasar görmediği, sadece üzerinin topraklarla kaplandığı görüldü.

ROKETLİ SALDIRI DÜZENLENDİLER

PKK'lı teröristler patlamanın olduğu bölgeye bugün saat 07.30 sıralarında helikopterle gelen olay yeri inceleme timine roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Atılan roket hedefine ulaşmazken, bölgede bulunan güvenlik güçleri teröristlere karşılık vererek yoğun ateş altına aldı. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından PKK'lılar ormanlık alan olan Zerguvat Bölgesi'ne kaçtı. PKK'lıların kaçtığı alanlar da Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alınıp, bombalandı. Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon hava destekli olarak sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam