14 yıllık cinayet çözüldü

 Siirt’te 14 yıl önce işlenen cinayet aydınlanırken, cinayetle ilgili bir iş adamı tutuklandı. 1998 yılında arkadaşlarıyla gezdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan kuyumcu Aydın Dede (27) cinayeti ile ilgili duruşmaya devam edildi. Dede'nin s

14 yıllık cinayet çözüldü

 

Siirt’te 14 yıl önce işlenen cinayet aydınlanırken, cinayetle ilgili bir iş adamı tutuklandı. 

1998 yılında arkadaşlarıyla gezdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan kuyumcu Aydın Dede (27) cinayeti ile ilgili duruşmaya devam edildi. Dede'nin son olarak birlikte görüldüğü arkadaşlarından biri olan iş adamı Öner I.'nın sahip olduğu Bahçelievler Mahallesi'ndeki ev satılınca yeni sahipleri bu evi yıktırmak istedi. 31 Ekim 2010 tarihinde yapılan yıkım esnasında avluda gömülü bir beton fıçının içerisinde bir insan cesedine rastlanıldı. Ailenin teşhis ettiği cesedin kaybolan kuyumcu Dede'ye ait olduğu belirlenince dosya yeniden açıldı.

Yapılan DNS ve kan örnekleri sonucu cesedin üzerinde bulunan örneklerin Dede'nin arkadaşlarından iş adamı Öner I.'ya ait olduğu tespit edildi. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan davada iş adamı Öner I. tutuklandı. Davada yargılanmakta olan diğer üç kişi ise tutuksuz olarak yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam