14 kişiyi 112 kişi arıyor

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında kaybolan 14 kişi, 112 kişilik ekip tarafından aranıyor. Çaycuma ilçesindeki 61 yıllık köprünün çökmesinin ardından 14 kişi kaybolmuştu. Köprüde arama kurtarma çalışmaları sabahın erken saatinde

14 kişiyi 112 kişi arıyor

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında kaybolan 14 kişi, 112 kişilik ekip tarafından aranıyor. 

Çaycuma ilçesindeki 61 yıllık köprünün çökmesinin ardından 14 kişi kaybolmuştu. Köprüde arama kurtarma çalışmaları sabahın erken saatinde tekrar başladı. Bir görgü tanığının ihbarına göre harekete geçen 14 kişilik deniz polisi ekipleri, su üstünde ve altında arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor.

Dördüncü gün 12 kilometre boyunca arama yaptıklarını ifade eden Ataman Şekerci isimli deniz polisi, "Minibüsü karşı kıyıdan gördüğünü söyleyen bir ihbar geldi. Biz de aramalarımızı o şekilde yapacağız. Görgü

şahitlerinin söylediklerine göre, aramalarımızı gerçekleştireceğiz. Su biraz daha yükseldi. Ama biz yine de elimizden geleni yapacağız. Botumuzla su da gerekli çalışmaları yapacağız. Yağış bizim için çok önemli değil biz zaten sudayız.

Islanmak gibi bir sorunumuz yok." Dört gündür, sağlı sollu 12 kilometre boyunca arama yaptıklarını anlatan Şekerci, şunları söyledi: "12. kilometreye kadar aramaları gerçekleştirdik. Bu gün yine gidebildiğimiz yere kadar hava kararıncaya kadar çalışmalara devam edeceğiz.

Görüş mesafesi yok, çoğu yer balçık. Sazlıkların içine bakıyoruz. Ortalarda büyük sazlıklara bakıyoruz, oralara takılmış olabileceğini düşünerek aramalarımızı çok yönlü devam ettiriyoruz.

Sinop'tan ve Samsun'dan ekipler var, toplam 14 kişiyiz. On, on beş metrelik çukurlar var minibüs buraya da girmiş olabilir. Tüplü dalış yaparak buralara da bakıyoruz" 

Suyun durgunlaştığı bölgede arama çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden İl Afet Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise sözlerine şöyle devam etti: "Tahkimat çalışmaları şu an devam etmektedir. Köprünün olduğu bölümü bu akşam tamamlamayı düşünüyoruz. Ekiplerimiz alanda arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Hava kuvvetlerine ait helikopter de çalışmalarını havadan sürdürüyor. Bu gün lokal bölgeler var. Suyun durgunlaştığı yerlerde arama çalışmalarını yoğunlaştıracağız. 112 kişilik ekiple çalışmalar

sürüyor. Gece araç takviyesini yaptık. Yağmur yağması bizi etkilemez. Her şartta çalışmaları sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler