12 yaşındaki Ayşe'nin korkunç ölümü

Şanlıurfa'da ailesi askere giden ağabeyini yolcu etmek için otogara giden 12 yaşındaki Ayşe A., arkadaşlarıyla oyun oynarken su dolu çukura düştü.Suda kaybolan küçük kızın cesedi, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı ekibince çıkarılarak otopsi için Eğitim

12 yaşındaki Ayşe'nin korkunç ölümü

Şanlıurfa'da ailesi askere giden ağabeyini yolcu etmek için otogara giden 12 yaşındaki Ayşe A., arkadaşlarıyla oyun oynarken su dolu çukura düştü.

Suda kaybolan küçük kızın cesedi, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı ekibince çıkarılarak otopsi için Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şanlıurfa'nın Yenice Mahallesi'nde yaşayan Ayşe A.'nın ailesi askere giden oğullarını yolcu etmek için otogara gitti. Evde kalan Ayşe A. ise bir süre sonra arkadaşlarıyla oynamak üzere dışarı çıktı.
 
Küçük kız evlerinin bulunduğu Yenice Mahallesi'ndeki boş alanda arkadaşlarıyla oyun oynadığı sırada içerisinde yağmur sularının biriktiği ve üzeri çöplerle kaplı olan çukura düştü. Çocukların olayı ailelerine söylemesi üzerine polis ekiolerine haber verildi.
 
İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık görevlileri ile itfaiye sevk edildi. Kızlarının oyun oynarken çukura düştüğünü otogarda öğrenen aile de hemen olay yerine geldi. Yapılan çalışmalara rağmen küçük kız, düştüğü 20 metre derinliğindeki su dolu çukurdan çıkartılamayınca Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Sualtı polisinden yardım istendi.
 
Olay yerine gelen ekipler Ayşe A.'yı düştüğü su dolu çukurdan çıkardı. Küçük kızın boğularak öldüğü belirlenirken, oğullarını askere göndermenin sevincini yaşayan aile kızları Ayşe'nin ölümüyle yıkıldı. Ayşe A.'nın cesedi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
YOLU TRAFİĞE KAPATIP TEPKİ GÖSTERDİLER
 
Vatandaşlar, çukurun belediye ekiplerince açıldığını iddia ederek, sorumlular hakkında gerekenlerin yapılmasını isterken, olayın yaşandığı bölgede ailenin yakınları ile çevre güvenliğini alan polisler arasında gerginlik yaşandı. Kalabalık, tepki amacıyla Şanlıurfa-Akçakale Çevre Yolunu taşlarla oluşturdukları barikat ile ulaşıma kapattı.
 
Yolun ulaşıma açılması için yapılan uyarılara olumsuz yanıt veren mahalleli ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Gerginlik üzerine zırhlı araçlar ile bölgeye gönderilen takviye kuvvetler önlem aldı. Uyarılara rağmen bölgede önlem alınmadığını iddia eden ve belediye yetkililerinin gelmesini isteyen kalabalık, 1 saat süren yol kapatma girişimlerini polisin ısrarlı çağrısı üzerine sonlandırarak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam