12 yaşında kardeşine siper oldu!

Bingöl’ün Karlıova İlçesi Göynük Köyü’nde Gökçe ve Oğuz ailesi arasındaki mera arazisi paylaşımındaki husumet yüzünden 24 yaşındaki Özcan Gökçe ile 12 yaşındaki kardeşi Gülistan Gökçe, Oğuz ailesinden 2 kişinin ateş açması sonucu öldü. Saldırıda yaşamını

12 yaşında kardeşine siper oldu!

Bingöl’ün Karlıova İlçesi Göynük Köyü’nde Gökçe ve Oğuz ailesi arasındaki mera arazisi paylaşımındaki husumet yüzünden 24 yaşındaki Özcan Gökçe ile 12 yaşındaki kardeşi Gülistan Gökçe, Oğuz ailesinden 2 kişinin ateş açması sonucu öldü. Saldırıda yaşamını yitiren Gülistan Gökçe’nin, kurşun yağmuru arasında kalan 2 yaşındaki kardeşini kurtarmak için üzerine kapanıp, kendisini siper ettiği ortaya çıktı.

 

Göynük Köyü’nde, mera arazisinin paylaşımı nedeniyle aralarında husumet bulunan Gökçe ile Oğuz ailelerinin fertleri arasında köyde sık sık kavgalar ve tartışmalar yaşandı. Önceki gün Gökçe, ailesi kaybettikleri bir yakınları için evlerinde taziyeleri kabul etmeye başladı. İddiaya göre taziye evinin çevresinde pusu kuran Oğuz ailesinin fertleri, evden çıkanların üzerine iki ayrı noktadan ateş açtı. Açılan eteşte Hüseyin Uğur, Burhan Kayar, Gülistan Gökçe, Murat Gökçe, İsmet Özcan ve Özcan Gökçe yaralandı.

 

Yaralılardan Özcan Gökçe hastaneye götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan kardeşi Gülistan Gökçe, Karlıova Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Burada kalbi duran Gülistan Gökçe, doktorların yoğun çabası sonucu yaşama döndürülürek, Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bingöl’de yapılan tüm müdahaleye rağmen Gülistan Gökçe de dün yaşamını yitirdi.

 

KARDEŞİNE SİPER OLMUŞ

 

Taşımalı sistemle Kalençik Köyü İlköğretim Okulu’na giden 6’ıncı sınıf öğrencisi Gülistan Gökçe’nin, olay sırasında kardeyini kurtarmak istediği ortaya çıktı. Pusu kuranların açtığı ateş sırasında 2 yaşındaki kardeşinin kurşunların arasında kaldığını gören Gülistan Gökçe, koşarak kardeşinin yanına gidip, üzerine kapanıp siper olarak kurşunlardan korumaya çalıştı. Gülista Gökçe kendisine isabet eden 2 kurşunla yaşamını yitirirken, kardeşi yara almadan kurtuldu.

 

TOPRAĞA VERİLDİLER

 

Saldırıda yaşamını yitiren Özcan Gökçe ile Gülistan Gökçe, köye getirelerek gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze sırasında jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri alırken, Gökçe ailesinin bazı fertleri Oğuz ailesine ait bazı evleri taşladı, bir evi de ateşe verdi. Gökçe ailesinin, köyü terk etmesini istediği Oğuz ailesinin, talebe olumsuz yanıt verdiği belirtilildi.

 

Karlıova Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, köye giderek iki aile fertlerini barıştırmak için görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada saldırıyı düzenlediği belirtilen Oğuz ailesinden 2 kişi olaydan sonra kaçtıkları je jandarmanın yakalamak için çalışmaları sürdürdüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam