11. yılında deprem gerçeği

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Depremle ilgili her türlü çaba, gayret afetle mücadele etmek konularında 11 yılda deprem açısından olan fazla bir değişiklik yok" dedi.Düzce Depremzedeler D

11. yılında deprem gerçeği

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "Depremle ilgili her türlü çaba, gayret afetle mücadele etmek konularında 11 yılda deprem açısından olan fazla bir değişiklik yok" dedi.

Düzce Depremzedeler Derneği tarafından "Depremin 11. Yılında Depremden Ders Aldık mı" başlıklı bir panel düzenlendi. Kızılay Düğün Salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak Hukukçu Erbay Yucak, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve Bakırköy Afet Yönetim Merkezi Müdürü Özden Işık katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Av. Ayşegül Şenol Can, orta hasarlı konutların geleceğinin hala daha belirsiz olduğunu, 12 Kasım 1999'daki depremden çok ileri bir noktada olunmadığını iddia etti.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise, "Yine 12 Kasım, yine buradayız. Bütün amacımız depremle mücadele etmeyi sağlamak. Depremle ilgili her türlü çaba, gayret afetle mücadele etmek konularında 11 yılda deprem açısından olan fazla bir değişiklik yok. 11 yıl önce 'her şey değişecek' denildi. İstanbul'u düşünün; şu anda doğru dürüst iki tane hastanesinin dışında hiçbir hastane gözden geçirilmiş değil. 11 yıldır deprem olmamış, olmaması da bu anlamda şans. 11 yılda okullar doğru dürüst elden geçmedi. 11 yılda biz bazı şeylerin içini doldursaydınız, bugün siz hak talebinde bulunacaktınız. İmar yasa tasarı hala taslak halinde. 11 yılda bir milat olmadı" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam