11 saatte 12 bebek öldü

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün gece 11 saat içinde 12 bebek yaşamını yitirdi. Bebek ölümlerine hastane enfeksiyonunun neden olduğu şüphesiyle inceleme başlatıldı. Ege Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden olan Tepecik Eğitim ve Ar

11 saatte 12 bebek öldü
İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün gece 11 saat içinde 12 bebek yaşamını yitirdi. Bebek ölümlerine hastane enfeksiyonunun neden olduğu şüphesiyle inceleme başlatıldı.

Ege Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Kliniği'ndeki bebek ölümleri dün gece saat 20.00 ile bu sabah saat 07.00 arasında gerçekleşti. Ölen bebeklerin 800- 1200 gram ağırlıklarında pramatüre ve immatüre bebekler oldukları öğrenildi.İzmir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bebek ölümlerinin nedenini saptamak için Yeni Doğan Ünitesi ve hastaneden örnekler alınarak laboratuvarda incelendiğini söyledi. Laboratuvar sonuçlarının beklendiğini söyleyen yetkililer, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bilimsel heyet ve müfettişlerin inceleme başlattığını sözlerine ekledi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bebek ölümlerinin hastane enfeksiyonundan kaynaklanmış olabileceği iddia edilirken, olay sağlık camiasında şok etkisi yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam