11 kentte tepki yürüyüşü yapıldı

 Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına karşı çıkan binlerce insan bugün 14.00’te dostları için yürüyecek. Hayvanseverler, bu tasarıyla sokakta yaşayan hayvanların ‘toplama kampları’nda açlığa ve ölüme terk edileceğine dikkat çekiyor.TBMM’ye sunulan Hayvanla

11 kentte tepki yürüyüşü yapıldı

 

Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına karşı çıkan binlerce insan bugün 14.00’te dostları için yürüyecek. Hayvanseverler, bu tasarıyla sokakta yaşayan hayvanların ‘toplama kampları’nda açlığa ve ölüme terk edileceğine dikkat çekiyor.

TBMM’ye sunulan Hayvanları Koruma Kanunu tasarısı başta hayvan hakları savunucuları olmak üzere pek çok sivil toplum örgütünü harekete geçirdi. 5199 sayılı kanunda yapılacak değişiklikler arasında geçen “uyutma” kelimesi ve sokak hayvanlarının toplanarak doğal yaşam parklarına götürülmesi başlıkları, tartışma yaratmıştı.

11 KENTTE 14.00’TE

Günlerdir sosyal medyada organize olan, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlıklar ve medya kuruluşlarını mail yağmuruna tutan hayvanseverler bugün saat 14.00’te sokağa çıkıyor. 100 bine yakın imza toplayan hayvanseverlerin bir araya gelip tepkilerini dile getirecekleri kentler ve meydanlar şöyle: İstanbul Taksim Meydanı, İzmir Konak Meydanı, Antalya Şarampol Kapalıyol, Bursa Kent Meydanı, Bodrum Belediye önü, Eskişehir Adalar Migros önü, Tekirdağ Tuğlalıpark, Giresun Atapark Kent Meydanı, Adana İstasyon Meydanı, Aydın Zafer Meydanı, Samsun Cumhuriyet Meydanı.

Galatasaray’da toplanan binlerce hayvan hakları savunucusu, hayvan hakları koruma kanununda yapılması planlanan değişikliği protesto etti.

 

Aralarında spor ve sanat dünyasından tanınmış kişilerin de bulunduğu eylemciler, renkli görüntüler oluşturdu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yeni dönemde yasalaşması planlanan 5199 sayılı hayvan hakları koruma kanunundaki değişiklik hayvanseverlerin tepkisini çekti.

Galatasaray meydanında toplanan binlerce kişi İstiklal Caddesi’ni adeta miting alanına çevirdi. Yanlarında hayvanlarıyla eyleme katılan vatandaşlar, sloganlarla hayvan haklarına dikkat çekti. Eyleme spor ve sanat dünyasından tanınmış kişiler ve Beşiktaş taraftar grubu “Çarşı” da destek verdi. Oyuncu Suna Yıldızoğlu, Yeliz Yeşilmen ve milli voleybolcu Naz Aydemir de hayvan hakları eylemine destek verenler arasındaydı.

Voleybolcu Naz Aydemir, “Küçük dostlarımız için buradayız. Onları korumamız gerekiyor” derken Yeliz Yeşilmen ise “Ben Adana’dan bu eylem için geldim. Hayvan hakları çok önemli. Onlar korumalıyız” şeklinde konuştu. Eylemde Beşiktaş taraftar grubu “Çarşı” nın “Meclis boşalsın barınak yapılsın. Ölüm yasasına hayır” şeklinde pankartı dikkat çekti. Renkli görüntülere sahne olan eylem, sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam