103 yaşında doğum günü kutladı

Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Yalak köyünde 1905 yılında dünyaya gelen ve 10 yıl önce kocasını kaybettikten sonra huzurevlerinde kalmaya başlayan Emine nine, 2 yıldır Sayhan Belediyesi Huzurevi'nde yaşamını sürdürüyor. Emine nine, 103 yıllık yaşamında S

103 yaşında doğum günü kutladı
Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Yalak köyünde 1905 yılında dünyaya gelen ve 10 yıl önce kocasını kaybettikten sonra huzurevlerinde kalmaya başlayan Emine nine, 2 yıldır Sayhan Belediyesi Huzurevi'nde yaşamını sürdürüyor.

Emine nine, 103 yıllık yaşamında Seyhan Belediyesi Huzurevi'nde bir ilki yaşadı. 2 Kasım 1905 doğumlu olan Emine nineye huzurevi yönetimi tarafından doğum günü partisi düzenlendi.

Emine nine için konser verilerek, arkadaşlarıyla birlikte eğlenmesi sağlandı. Huzurevi personelinden çiçek ve hediyelerini alan Emine nine, duygulu anlar yaşandı.

Emine nine, hayatında ilk kez doğum günü kutlayarak yaş pasta kesti. Huzurevi personeli, yaş pastanın ilk dilimini Emine nineye ikram etti.
Hayatında ilk kez doğum günü kutladığını ifade eden Emine nine, bunun için çok mutlu olduğunu söyledi.

Huzurevi personelinin doğum gününde kendisine sürpriz yaptığını belirten Emine nine, "Benim doğum gününden hiç haberim yoktu. Müdürümüz Hamza Bey beni yemekhaneye çağırdı.

Bir de baktım herkes toplanmış bir düğün havası var. Sonra Huzurevi Müdürü Hamza Bey ve arkadaşlar 'iyi ki doğdun Emine' deyince bugün benim doğum günüm olduğunu anladım. Çok heyecanlandım. Kalbim duracak gibi oldu.

Çünkü ben 103 yıllık hayatımda ilk kez doğum günü kutluyorum" dedi.
Mutluluğu gözlerinden okunan Emine nine, "Çok sevinçliyim. İlk kez doğum günümü kutladım, arkadaşlarla birlikte doğum günümde ilk kez oynadım.

Bana hazırlanan doğum günü yaş pastası üzerinde bulunan çok sayıdaki mumları üfledim. Yeniden doğmuş gibi oldum. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum. Sonra bana pastadan verdiler. Çiçek ve hediye verdiler" diye konuştu.

Yaşamayı çok sevdiğini ve daha uzun süre yaşamak istediğini belirten Emine nine, Fransızların Adana'yı işgaline, ardından Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir mücadeleyle ülkenin kurtarılmasına tanıklık ettiğini anlattı.
Bir asrı geçen ömründe hiç akşam yemeği yemediğinin altını çizen Emine nine, şöyle devam etti:

"İnsanlar uzun yaşamak istiyorlarsa benim gibi yapsınlar. Uzun yaşamanın sırrı çok yemek değil, dengeli yemektir. Ben 103 yaşındayım, ama hiçbir zaman akşamları yemek yemedim.

Sabahları ise çok az ekmek ile kahvaltı yaptım. Öğlen yemeklerimi ise normal şekilde yedim. Uzun yaşamamı buna borçluyum. Tabii bir de köyde doğal yiyeceklerle beslendim.

Uzun süre köyde kaldığım için hormonlu yiyeceklerden uzak durdum. Bu nedenle 103 yaşındayım, çok sağlıklıyım. Bu nedenle kimse yaşıma inanmıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam