'10 dakika önce komutan uyarmış'

 Kışla çıkışında açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hastane ziyaretinde askerlerle olayın nasıl olduğunu konuştuklarını, kışlada da komutanlardan bilgi aldığını söyledi. Özellikle nöbet tutan askerlerin şoka girdiğini ve hastanede olduğunu

'10 dakika önce komutan uyarmış'

 

Kışla çıkışında açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hastane ziyaretinde askerlerle olayın nasıl olduğunu konuştuklarını, kışlada da komutanlardan bilgi aldığını söyledi. Özellikle nöbet tutan askerlerin şoka girdiğini ve hastanede olduğunu ve ilk anda hepsinin saldırı olduğunu sandıklarını anlattığını söyleyen BBP Genel Başkanı Destici, şöyle konuştu:

 

"Her türlü kaza olabilir bu normal bir şey, ölüm takdiri ilahidir ve şehitlik bizim için en yüksek makamdır. Ama bizim anlamadığımız cumartesi günü akşam buraya teslim olan 16 kısa dönem askerin pazartesi günü bu mühimmat deposuna sokulmasıdır. Patlamadan 10 dakika önce de komutan uyarmış, 'Konya'da böyle bir olay oldu, sakın yere düşürmeyin' diye. Bu uyarıdan 10 dakika sonra hadise gerçekleşiyor."

 

Kışlada 3 ikizin askerlik yaptığını ve patlama sonrasında şoka girdiklerini söyleyen Destici, kışladaki askerlerin belirli bir süre izine gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Medya, kamuoyu ve siyasetçilerin konuyu takip etmesini isteyen BBP Genel Başkanı, "Kol kırılıp yen içinde kalmamalı. Şeffaf bir şekilde bunun araştırılıp soruşturulması lazım" yorumunu yaptı. Destici, şunları söyledi:

 

"Tuhaflıklar ülkesindeyiz. Bir gazeteci yazmış, 'İnsan hayatı sudan ucuz olduğu için mi su bakanı açıklama yaptı' diye. Ben de dün akşam söylemiştim. Burası ormanlık alan olduğu için orman bakanı açıklama yaptı. En son açıklama yapması gereken veya ilgisi olmayan bakan bu konuyla ilgili açıklama yapıyor ve kaza diyor. Genelkurmay, 'Nedeni bilinmeyen bir patlama' diyor. Bir sürü uzman da bu işte bir provokasyon veya terör şüphesi olabileceği noktasında bir sürü iddiada bulunuyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler