10 bin kilo patlayıcı yakalandı

  Afganistan iç istihbarat servisi Ulusal Güvenlik Müdürlüğü sözcüsü Şafikullah Tahiri gerçekleştirilen operasyon hakkında basına bilgi verdi.  Tahiri, şüphelilerin patlayıcıları Pakistan'dan aldıklarını ve Pakistan plakalı bir patates kamyonunun içinde A

10 bin kilo patlayıcı yakalandı

 

 

Afganistan iç istihbarat servisi Ulusal Güvenlik Müdürlüğü sözcüsü Şafikullah Tahiri gerçekleştirilen operasyon hakkında basına bilgi verdi. 

 

Tahiri, şüphelilerin patlayıcıları Pakistan'dan aldıklarını ve Pakistan plakalı bir patates kamyonunun içinde Afganistan'a getirdiklerini söyledi. 

 

"Patlayıcıları 400 çanta içine doldurup patateslerin altına yerleştirmişler" diyen Tahiri grubun patlayıcıları kentin en kalabalık ve önemli noktalarında patlatmayı hedeflediğini kaydetti. 

 

Şafikullah Tahiri "Bu 10 bin kilogram patlayıcının 7 milyon insanın yaşadığı bir kentte patlaması halde neler olabileceğini bir düşünün" dedi. 

 

Operasyonda üçü Pakistan, ikisi Afganistan vatandaşı beş kişi gözaltına alındı. 

 

Başkent Kabil geçen pazar günü aralarında büyükelçilik ve dış askeri üslerin de bulunduğu üç bölgeye düzenlenen saldırılarla sarsılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler