Trabzonspor Divan Genel Kurulu yapıldı

Trabzonspor Divan genel Kurulu bugün gerçekleşti.

Trabzonspor Divan Genel Kurulu yapıldı

Haber61 - Haber Servisi / Trabzonspor Divan genel Kurulu bugün gerçekleşti.

Saat 13:30’da başlayan genel kurul Haber61 ekranlarında canlı olarak yayınlandı.

Divan Genel Kurulu’na Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, TFF Yöneticisi Mustafa Hacıkerimoğlu, Yılmaz Büyükaydın, eski Başkanlardan Ahmet Celal Ataman, İbrahim Hacıosmanoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ortahisar belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve divan kurulu üyeleri katıldı.

Kongre Divanının Ali Sürmen Başkanlığında oluşturulması sonrasında Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olması dolayısıyla dağıtılan Türk Bayrakları kaldırılarak güzel bir görüntü oluşturuldu.
Mehmet Ongan Divan Kurulu faaliyet raporunu okudu. Ongan, 57 üyenin Divan Kurulu üyesi olmaya hak kazandığını açıkladı. Mehmet Ongan sözlerini bitirirken Atatürk’ün sözleri kendi sesinden mikrofonlara verildi ve herkes ellerinde bayraklarla ayağa kalkarak alkışladı.

Daha sorna Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen açıklamalarda bulundu. Sürmen şöyle konuştu;

Pandemi nedeniyle genel kurulları yapamadık ama sporda sorunlar bitmiyor. Divan Kurulu olarak Tüzükte yenileme çalışmalarının başlatılması kararını verdik. Mahmut Örem’e komisyonu oluşturulması için yetki verildi. Tüzük çalışmaları bittikten sonra yönetmeliklerin mutlaka yapılması gerekir. Bir kurallar silsilesi olması gerekir. Var olan bu kurallara göre kulüp yönetilmelidir. Kulüplerin denek ve şirketleri arasında sıkışması nedeniyle bir spor yasası oluşturulması gerekmektedir. Bu yasanın hazırlanıp genel kurula getirilmesinden futbolun paydaşları denilen özellikle büyükşehirdeki paydaşlardan görüş alınmalıdır. Dernekle şirket arasında bağ koparsa sorunlar çıkabilir. Bu konulara önem verilmelidir

Şampiyon kulüplerin Divan Kurulu başkanlarının toplantısında görüldü ki bütün kulüplerin tüzük sıkıntıları var. Onlar bizden çok sonra tüzük çalışmalarına başladılar. Onlar “Biz Trabzonspor’un tüzüğünü örnek aldık” dediler. Bu çok önemli bir durumdur. Bundan sonra yönetim kurulu karar alırsa “ben genel kurulumu dernekler Müdürlüğünün linki üzerinden yapacağım” denirse bu link üzerinden e-imza ile yapılabilecek. Şuanda bunun yazılımı hazırlanıyor Dernekler genel müdürlüğü tarafından. Bu ilerleyen günlerde karşımıza çıkacak. Bununla ilgili bir madde eklenirse çok iyi olur.

Son üye sayımız 12 Bin 606. Oy kullanma hakkı olan 9 bin 957. Yapılan çalışmalarda çok itiraz edildi ancak üyelerin oylarının değerini anlayınca ve aidatlarını düzenli yatırmaya başlayınca çalışmaların önemli olduğu anlaşıldı.

Çok iyi giden şampiyonluğa doğru ilerleyen bir takımımız var. Bu süreçte çok dikkatli davranmamız lazım başkan ve yönetimin arkasında durarak şampiyonluğa koşan bir yönetimin enerjisini başka illere harcamasına sebebiyet vermemeliyiz. Yöneticilerimize başarılar diliyorum. 

AĞAOĞLU

Hacıosmanoğlu: Haramzadeler rahat durmaz!

başkan genç

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor