Ahmet Ağaoğlu: Soğuk savaş kendini göstermeye başladı!

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, şampiyonluk yarışında soğuk savaşın başladığını söyledi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Divan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu şöyle konuştu;

Transferlerin tamamına yakın bir bölümünü ilk hazırlık kampına yetiştirdik. Onlardan sonra bir iki transfer daha var ama çekirdek kadroyu ilk kampa yetiştirdik bugünkü gelinen noktayı görüyoruz. TFF Riva’da güzel bir hazırlık dönemi geçirdik.
ARA TRANSFER DÖNEMİNDE TAKVİYELER OLABİLİR
Ekuban kendi isteğiyle Genoa kulübü ile anlaştı. Bugünkü takım maliyeti 23 Milyon Euro. Bazı artışlar oldu ama vereceğiniz mücadele şampiyonluk mücadelesi ise bunu yapmak gerekiyor. Ocak ayında bazı takviyeler yapılabilir. Bunlar Hocamızın takdirindedir.
Gelinen süreçte çok sıkıntılı günler yaşadık 22-24 aylık süreç ülkenin içinde bulunduğu sağlık ve bunu takip eden ekonomik koşullar, kapamaların neden olduğu düşüşler, işsizlik ve alım gücünün azalması gibi çok sıkıntılı günler ve bunun bedelini tüm dünya önümüzdeki süreçte ödeyecek. Alt ligler ve gelişim liglerinin bir bölümünde 18-19 ay antrenman dahi yapılmadı. Bu süreçte U19 takımımız şampiyon oldu ve mücadelesine bugün Avrupa’da devam ediyor. İnşallah bu takımımız farklı başarılara imza atacak.

FUTBOL AKADEMİSİ PAZAR GÜNÜ AÇILIYOR
Altyapıya önem verdik ve Hizmete aldığımız Özkan Sümer Futbol Akademisi Avrupa’da bile çoğu kulübün sahip olamadığı bir futbol akademisini Özkan hocamızın adıyla Pazar günü hizmete sokacağız. Trabzonspor’un çıkış noktası olarak gördüğümüz bu tesisler önemli bir hizmeti verecektir. Kadın Futbol takımımızı kurarak çalışmalara başladı. Onlarda gelecek Sezon süper Lig’de mücadelesini sürdürecek.

Ekonomik sıkıntıların içinden geldik. Geldiğimizde dolar 4,90’dı bugün gelinen nokta ortada. Bugün spor kulüplerinin kasasına naklen yayından giren parada yüzde 75 düşüş var. Pandemi döneminde stat gelirlerinden mahrum kaldık. Bu dönemde çoluk çocuğunun rızkından ayırarak bir bilet alarak kulübe destek olan herkese teşekkür ediyorum.

Ahmet Ağaoğlu: Soğuk savaş kendini göstermeye başladı!

SOĞUK SAVAŞ KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI
Bugün itibari ile lideriz. İyi başladık iyi gidiyoruz. Daha 4’te birini tamamladık. Önümüzde çok daha yol var. Biz sıcak savaş cephede bir de algılar üzerinden yürütülen soğuk savaş var. Şuanda sıcak mücadelenin içindeyiz. Yavaş Yavaş soğuk savaşta kendini göstermeye başladı. Zirvede kalıp iyi mücadele etmemiz şampiyonluk ipini göğüslememize yeterli olmayabilir. Taraftarımızın, Camiamızın, medyamızın desteğine her zamankinden fala ihtiyacımız var. Bu takımı canından daha fazla, canına kıyacak kadar seven ve canına kıyan taraftarlara bir şampiyonluk sözümüz var. Bu sıcak mücadeleyi takımımız ve teknik kadromuz sahada veriyor. Soğuk savaşa uyanık olmamız gerek. Bütün olumsuzluklara duvar olup onlara mücadele alanı vermemiz gerekiyor. İnşallah onu şampiyonluk ipini göğüslemeyi camianın beklediği o günü Allah bize nasip eder.

Bir maç geriye düşebiliriz. Gol yiyebiliriz. Ama biz mücadeleyi bırakmayız. Puan kaybettiğimizde şampiyonluğu kaybetmeyiz ama ne zaman mücadeleyi ve umudumuzu kaybedersek o zaman kaybederiz. Bir takımın her maçı kazanması mümkün değil. İnancını taşıdığı ve mücadeleyi sürdürdüğü sürece şampiyon olmak içten bile değil. Trabzonspor şampiyonluk mücadelesinin içinde olacak dedik ama asla biz şampiyon olacağız demeyeceğiz. Bu rakiplere saygısızlıktır rakibe saygı göstereceksiniz. A Takımıyla nasıl mücadele ediyorsanız B takımıyla da öyle mücadele edeceksiniz. Maç maç gideceğiz. Her maç bizim için çok önemli. Hepsine aynı ciddiyetle hazırlanıp, oynayıp yolumuza devam edeceğiz. Camianın kenetlenerek bu mücadeleyi birlikte vermemiz gerekiyor. Ben bu talebimizin heyecanla karşılanıp hassasiyetle hareket edileceğinden şüphem yok. Mayıs ayında çok başka şeyleri konuşacağımızı düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler