İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Muhteşem gece!

Trabzonspor Monaco’yu 4-0’lık skorla darmadağın ederek herkese büyük bir ders verdi! UEFA Avrupa Ligi’nde grupta son derece iddialı duruma geldiği gibi kendi sahasında en farklı Avrupa Kupası maçını kazandı. Sadece maçı kazanmakla, iddialı duruma gelmekle kalmadı, kendine olan güvenini de kazandı. Çok ihtiyacı olduğu galibiyet yanında maçın ilk 15 dakikalık bölümü hariç müthiş bir de oyun sergiledi. Yani sadece skor almadı, oyun da oynadı!!!

Trabzonspor’un nasıl oynadığını, kimin ne oynadığını anlatmak gereksiz. Çünkü maçı  televizyondan, stadyumdan, ya da özetlerden izlemiştir taraftarlar… Herkesin, hepimizin sezon başından beri eleştirdiği Trabzonspor demek ki istediği zaman oynayabiliyormuş. İstediği zaman takım gibi davranabiliyormuş…

Halbuki maç öncesi ne kadar büyük bir karamsarlık vardı. Sadece taraftarlarda değil, hepimizde vardı bir büyük sıkıntı, bir endişe… Çünkü ne ligde ne Avrupa Ligi‘nde skor olarak değil ama futbol olarak çok yavandı Trabzonspor… Homurtular, ufak ufak sataşmalar başlamıştı bile… Çünkü bu durum bizim yapımızda var zaten… İstiyoruz ki her şey istediğimiz gibi gitsin. Her maç kazanılsın, her maçta takım iyi oynasın, rakibini ezip geçsin!!! Yok böyle bir şey desek, anlatsak, yazsak da taraftarın dıngılında değil bu durum. Çünkü taraftar bahanelere hiç ama hiç bakmaz! Elbette tümü ile doğru değil…

Ama bir Kasımpaşa maçından sonra yaşananları o kadar iyi kullandı ki Abdullah Avcı, takımı adeta ayağa kaldırdı. Hem sahaya sürdüğü tertiple sürpriz yaptı, hem istediğini fazlasıyla aldı. Avcı’nın maç boyunca saha kenarındaki özgüven dolu konumu zaten her şeyi anlatıyordu. Buna futbolcular da inanıp ayak uydurunca ortaya muhteşem bir sonuç çıktı.

Trabzonspor sadece kazanmakla da kalmadı, rakibini de averajla üstüne çıktı. Bu demek oluyor ki kalan iki maçtan tekini bile kazansa gruptan çıkacak. Böylece hepimiz mahcup olacağız! Olsun ben kendi adıma mahcup olmaya razıyım. Çünkü beni de yanıltılar. İyi ki de yanılttılar.

Uğurcan’dan son adama kadar hepsi müthiş, özgüvenli, can siperhane bir oyun ortaya koydular. İstendiği zaman en profesyonel futbolcu bile demek ki yanındakinin sinerjisi ile sahanın içinde adeta canavar kesiliveriyormuş! Bu ister yerli ister yabancı olsun.

Bu muazzam galibiyeti için tüm camiayı kutlamak gerek. En başta Abdullah Avcı ile futbolcuları elbette…

Şimdi herkes Beşiktaş maçını konuşmaya başlayacak. Bırakalım bir gün maçın keyfini yaşayalım. Pazar günü varsın pazar günü düşünülsün…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR