Recep Ergenç

Recep Ergenç

Trabzon Kent sempozyumu

Değerli okurlar;

Kutsal Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız ve Atamızı andığımız 10 Kasım öncesi; Türk Mühendisler odası (TMMOB) il koordinasyon kurulu (İKK) 7 - 8 - 9 Kasımda 2. Sini Trabzon Kent sempozyumunu KTÜ Osman Turan Kongre Merkezinde düzenledi.

Sempozyumu (bilgi yağmuru) 3 tam gününü de aksatmadan izledim ve TRabzon İKK bileşenlerini (kurul üyelerini) tebrik ederim.

Sempozyumdan tarihe not düşmek adına notlar:

İKK bileşenleri sempozyumda TRabzon’un güçlü yanlarına dikkat çektikleri oturumları, belirledikleri konuşmacıları (içlerinde TRabzon dışında da yaşayan) başarılı iş insanları ve akademisyenler de vardı.

Protokol konuşmalarının yapıldığı ilk gün dışında maalesef TRabzonlular, Güçlü yanlarımızdan biri futbol oturumuna bile maalesef pek ilgi göstermedi..

Sempozyumun güçlü ve zayıf yanlarına

1981 Belediye başkanı Hasan Melek, Orhan Karakullukçu ‘’bir koşulla başkanlığı Kabul ettiklerini net belirtmiş, yeniden aday olsam kent belediye meclisi altında çalışan, yurttaş imar değişikliği dilekçileri inceleyen denetleyen il planlama dairesi başkanlığını kurardım’ dediler.

Sempozyumun Trabzon kültür sanat oturumunda bir köy çocuğu olduğunu, Kutsal Cumhuriyetin, sonsuza dek yarışmacı niteliği belirten Ressam - Prof. Veysel Günay, TRabzon’a bir plastik sanat ve heykel müzesi kurma önerisi çengel gibi aklıma takıldı yer etti.

Ortak akıl vasat akıldır

Sempozyumda söz alan konuşmacılar TRabzon’ un en güçlü yanlarından birinin TRabzonSpor, Vakfıkebir Ekmeği, Akçabat Köftesi ve Tıbbı- Aromatik bitkiler … olduğundan bahsetti.

3. ve son oturumda TRabzon’da kamu ve özel sektör katılımcılarının yer aldığı artık yörede tükenmiş Tarım konusu ile sempozyum sonladı.

Sempozyumda;

Oturumlardan sorulardan çok azı soru, çok soru da korsan bildiri şeklinde kendi görüşlerini ifade etti.

Sunum yapan hocalarımızdan çok azı 2. düzenlen Kent sempozyumu izleyen salondaki izleyicilerde heyecan yarattı..

Belirtmeden edemedim

Kendimi derste talebe gibi hissettiğim sunumlarda, bir TS hayranı olan ve kendi ifadesi ile GS’lı olduğunu ifade eden Erdoğan Arıkan’a Ankara’ya dönerken yanında götürmesi koşulu ile yazılı bir not verdim.

0da memnuniyetle diyerek notumu aldı ve inanıyorumki kendi aktif sosyal medya hesaplarından hayran ve dostları ile paylaşacak.

Kendisine “Trabzon Büyük Şehir Belediyesi, Trabzon Üniversitesi ve Gençlik Spor İl müdürlüğün ortak olduğu ülkemizin 2. si TRabzon’da kurulan, henüz akredite süreci tamamlandığında hem turizm hem de sağlık sektörü turizmi de büyük yarar görecektir’’ notu vermemin nedeni; anlatımları ile katkı verdiği TV kanalında GS’lı olduğunu yansıtmamış olmasıdır.

2. düzenleyen TRabzon TMMOB - İKK yöneticilerine, izleyicilerini, il içi ve dışından gelen, tüm akademisyenleri kutlarım.

Solunu tahsis eden KTÜ Rektörlüğünü tebrik ve teşekkür ederim.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR