Karpuzun Azı Yarar Çoğu Zarar

Gerek lezzeti gerekse serinletici özelliği nedeniyle yazın en fazla tercih edilen meyvelerinin başında gelen karpuzun, günde 2 porsiyondan fazla tüketilmemesi isteniyor.Uzmanlar, karpuzu daha çok diyet yapanların tercih ettiğini dikkat çekerek yüzde 90'ı

Karpuzun Azı Yarar Çoğu Zarar

Gerek lezzeti gerekse serinletici özelliği nedeniyle yazın en fazla tercih edilen meyvelerinin başında gelen karpuzun, günde 2 porsiyondan fazla tüketilmemesi isteniyor.

Uzmanlar, karpuzu daha çok diyet yapanların tercih ettiğini dikkat çekerek yüzde 90'ı su olan karpuzun tüketildiğinde tokluk hissi verdiğini belirtiyor.

İyi bir lif kaynağı olduğu için bağırsak hareketlerini düzenleyen karpuzun günde iki porsiyondan fazla tüketilmesini istemeyen uzmanlar "Protein, yağ, karbonhidrat, demir, selüloz, kalsiyum, fosfor, A vitamini, C vitamini ve potasyum içeren karpuz, aynı zamanda çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir. İçerdiği yüksek potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

Bu nedenle tamamı olmasa da karpuzun en azından bir bölümü çekirdeğiyle tüketilmeli. Ancak, çekirdeğini çok fazla tüketmek de bu kez kabızlık sorunu oluşturabilir. Yemekten hemen sonra tüketilen karpuz dolu midede rahatsızlık oluşturabiliyor. Bu yüzden aç karnına tüketilmesi daha faydalı'' bilgisini verdiler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler