Kanser Hastalığına Yeni Çözüm

Karaciğer, bağırsak, meme ve ilik kanserleri başta olmak üzere kanser vakalarının yüzde 70'inde, bir gen, mutasyona uğrayarak Myc adında bir proteinin aşırı salgılanmasına neden oluyor. Bu protein de kanserli hücrelerin normalden hızlı bölünmesine neden o

Kanser Hastalığına Yeni Çözüm

Karaciğer, bağırsak, meme ve ilik kanserleri başta olmak üzere kanser vakalarının yüzde 70'inde, bir gen, mutasyona uğrayarak Myc adında bir proteinin aşırı salgılanmasına neden oluyor. Bu protein de kanserli hücrelerin normalden hızlı bölünmesine neden oluyor.

Dolayısıyla kanser hızla yayılıyor. Bilimadamları bu geni yok eden bir protein geliştirdi. Kanserli fareler üzerinde yapılan çalışmalarda, farelere antibiyotik verildiğinde gen etkisiz hale geldi ve kanserli hücrelerin tamamen yok olduğu görüldü. Uzmanlar, bu yöntemi şimdi insanlar üzerinde denemelere başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Sağlık