Cenap Serdar

Cenap Serdar

Özgür Özel’in MİT Başkanı Hakan Fidan Senaryosu

Bu ne hız sayın Özel yoksa bu açıklamayla HDP ve onun uzantılardan beklentilerinizi seçim zamanı el altından mı almaya çalışacaksınız.

Devletin en önemli kurumu başında bulunan ve son dönemdeki hamleleriyle Devletin güvenliğinde göz dikmiş odakları yok eden bu kurumun başındaki başarılı vatan sever kişiyi görevden almak için neden bu kadar hızlı davranıyorsunuz, bunu Türk milletine açıkça anlatmalısınız. Keza Cumhurbaşkanı Erdoğan göreve ilk geldiğinde 'Bizimle çalışmak isteyen bürokratlara bakacağız. Devam edebilirsek edeceğiz' demişti ve yaklaşık yüzde 40'lık bir kesim çalışmaya devam etti, demek ki başarılı, dürüst ülkesi ve milletini seven yöneticilere kimse bir şey yapmıyor! Ama sizler iktidara gelir gelmez kıyıma başlayacaksınız bunu kendiniz söylüyorsunuz.
MİT tarafından 15 Temmuz sürecinde yapılan ByLock operasyonu ile vatanın bütünlüğüne kasteden FETÖ örgütünün beyni dağıtıldı, örgüt mensupları panik şekilde kaçacak sığınacak yer aradı, bu bağlamda FETÖ’nün temizlenmesi, dış operasyonlar, bölgesel anlamda istihbarat çalışmaları, diplomatik adımlarla MİT Başkanı Hakan Fidan, Türkiye’yi küresel bir oyuncu haline dönüştürdü. Rusya Ukrayna savaşında üstlenmiş olduğu barışa katkı rolü sanırım CHP’lileri rahatsız etti keza gerçek niyetlerini saklamıyorlar.

MİT Başkanı Hakan Fidan yıllardır çok başarılı şekilde görevini yerine getiriyor, bu aşamada eğer hukuki olarak bir yanlışı varsa bunun cezasını zaten çeker, siz ekstra olarak neyin hesabını soracağız diyorsunuz? Recep Tayyip Erdoğan döneminde MİT Başkanlığı yapıp başarılı oldu diye mi görevden alıp hesap soracaksınız? Eğer öyleyse böyle kirli siyaset olmaz olsun.

MİT yapılan faaliyetleri, operasyonları ve aldığı sonuçları fazla  dillendiren bir yer değildir. Bu isimsiz kahramanlardan operasyonlar sırasında şehit düşenlerin mezarları dahi olmaz, yıllarca dağda bayırda ülke içinde ve dışında ailelerinden uzakta vatan sevgisi ile görevlerini sürdürürler tek amaçları Vatanın güvenliği birlik beraberliğidir. Hakan Fidan bu büyük ailenin Reisidir, operasyonlarda alınan başarıları kendi evlatlarıyla kutlar, şehit verildiğinde onlarla yas tutar üzgün görüntüsünü yüreğine gömerek şehit ailelerine; Çocuklarının veya eşlerinin şehit olduğu haberlerini verir, içi kan ağlasa da dik ve mağrur duruşundan ödün vermez hiçbir zaman,

Sadece 2022 yılı içerisinde Hakan Fidan’ın başında bulunduğu MİT tarafından bildiğimiz kadarıyla;
-Akademisyen Necip Hablemitoğlu suikastçısı Nuri Gökhan Bozkır Ukrayna’da yakalanarak Türkiye’ye getirildi,
-Polis ve Asker katili terörist Ekrem Üstek Suriye’de yakalanıp Türkiye’ye getirildi,
-PKK terör örgütü üst düzey yöneticilerinden Çukur eylemlerine de katılmış olan, sözde Mahmur, Kerkük ve Süleymaniye sorumlusu Mehmet Erdoğan Musul’da etkisiz hale getirildi.
-PYD elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in en yakınındaki isim Hüseyin Şibli’ye yönelik Süleymaniye’de operasyon düzenlendi etkisiz hale getirildi,
-Üç askerin şehit edilmesinden sorumlu Mizgin kod adlı Siham Müslim Rakka’da etkisiz hale getirildi,
-J.Bnb. Arslan Kulaksız’ı şehit eden terörist, Savaş Çelik Avrupaya kaçmak üzere iken Suriye’de yakalandı.
-Suriye’de örgütün sözde kadın yapılanması sorumlularından Selva Yusuf ölü olarak ele geçirildi,
-İstanbul’da 2008 yılında gerçekleştirilen saldırının faillerinden Nusret Tebiş Suriye’de etkisiz hale getirildi,
-PKK/YPG Tünel ve mevzilendirme sorumlusu Erhan Arman Suriye’de etkisiz hale getiridi.
-Kırmızı kategoride aranan Türkiye’de ki orman yangınlarının sorumlusu  terörist, Sabah Oğur Suriye/Halep te ölü ele geçirildi,
-Suriye’nin Kuzeyindeki Afrin- Azez kara yolunda PKK/PYD li teröristler Ozan Tunç , Mehmet Kaygır ve Ferhat Edemen  yakalandı,
-Suriye’de DEAŞ’ın hücre yapılanması çökertilip, 19 terörist etkisiz hale getirildi,
-Ovacık Cumhuriyet başsavcısı Murat Uzun’u şehit eden terörist Hasan Demirtaş; Suriye’nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi,
-PKK/PYD Sincar lojistik sorumlusu ve keskin nişancı Çekdar Kaya yakalanıp Türkiye ye getirildi,
-Örgütün üst düzey kadın yapılanması sorumlularından Norçin Afrin; Gara da dört korumasıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.
Bunlar bildiğimiz açık kaynaklardan elde edilen bilgiler, ya bilmediklerimiz belki bu yazılanların çok çok daha üstünde çalışmalar,

Sayın Özel şimdi soruyorum;
Başarılarla dolu ve çok iyi yönetilen bir kurumun başında bulunan kişiyi yani Hakan Fidan’ı ilk tutuklamak isteyenler kimlerdi? FETÖ, PKK/YPG, DEAŞ ve DHKP/C gibi örgütler Hakan Fidan’ı yok etmek istemediler mi? Çünkü onlara hazmedemeyecekleri şekilde ağır darbeler vurdu, şimdi siz iktidara geldiğinizde aynı şekilde Hakan Fidan’ı görevden almayı ve büyük ihtimalle de yargılamayı  planlıyorsunuz, sizin bu açıklamanız ile söz konusu terör örgütlerinin düşündükleri örtüşmüyor mu? 
Ülke sınırları veya sınır dışı operasyonlarla bizlerin, çocuklarımızın iyi bir gelecek için, güvenliklerini sağlamaya çalışan bu güzide Teşkilatı (MİT) ve onu yöneten Hakan Fidan’ı neden ve hangi amaçla, spesifik olarak hedef alıyorsunuz? Bunun izahı var mı? 

Bence sözün bittiği yerdeyiz sayın Özel, siz ve sizin gibi düşünenlerin iktidara geldiklerinde bunlarla sınırlı kalmayacaklarından eminim, bunu sayın Kılıçdaroğlu’nun kurum ve kuruluşların başında bulunan yöneticilere son zamanlarda sarfettiği “ şunu yapmadınız bunu yapmadınız, çok öfkeliyim hepinizi görevden alacağım” şeklindeki tehditkar sözlerden daha iyi anlayabiliyoruz artık. Ancak tüm inananların bildiği gibi sizin bir planınız varsa, yüce Allah’ında şüphesiz daha büyük bir planı vardır elbette, Allah Türk milletinin yardımcısı olsun. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR