Dink'e Basın Özgürlüğü Ödülü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 'Basın Özgürlüğü 2007 ödülü, öldürülen gazeteci Hrant Dink'e verildi.

Dink'e Basın Özgürlüğü Ödülü

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 'Basın Özgürlüğü 2007 ödülü, öldürülen gazeteci Hrant Dink'e verildi.

Geleneksel Gazeteciler Günü nedeniyle Dolmabahçe Sarayı'ndaki Hasbahçe'de düzenlenen ''Basın Özgürlüğü 2007'' ödül törenine Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrob, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, İstanbul Barosu Başkanı Kazım Kolcuoğlu ile çok sayıda davetli ve gazeteci katıldı.

1989 yılından bu yana verilen Basın Özgürlüğü Ödülü'nün 301. maddeden mağdur olan ve yargılanan tüm gazeteciler ve yazarlar adına gazeteci Hrant Dink, yayıncı Ragıp Zarakolu ve avukat Gülçin Çaylıgil arasında paylaştırıldığı açıklandı.

Kurumsal ödül ise Türkiye Gazeteciler Sendikası'na (TGS) verildi.

Hrant Dink'in ödülünü TGC Başkanı Orhan Erinç'ten alan eşi Rakel Dink, "Türkiye'de özgür ifade bir yana, özgürce düşünebilme konusunda bile eksiklikler çok fazla. Toplumun özgürce düşünce hakkı bile eğitim sistemi marifetiyle elinden alınmaktadır. Tek tip insan, tek tip düşünce yetiştirmekten kurtulmadıkça, ülke gerçeğe doğru ilerleyemez'' şeklinde konuştu.

Koloğlu rahatsızlandı

Öte yandan törende bulunan gazeteci Orhan Koloğlu, aniden rahatsızlanarak yere yığıldı. Koloğlu, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Medya