Harry Potter Türkçe Oluyor

Tüm dünyada satış rekorları kıran Harry Potter serisinin son kitabının Türkçe çevirisine başlandı. Geçtiğimiz günlerde okurla buluşan serinin yedinci ve son kitabı ''Harry Potter and Deathly Hallows''un çevirisinin Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor.Ya

Harry Potter Türkçe Oluyor

Tüm dünyada satış rekorları kıran Harry Potter serisinin son kitabının Türkçe çevirisine başlandı. Geçtiğimiz günlerde okurla buluşan serinin yedinci ve son kitabı ''Harry Potter and Deathly Hallows''un çevirisinin Ekim ayında tamamlanması hedefleniyor.

Yapı Kredi Yayıncılık'tan yapılan açıklamada, J.K. Rowling'in satış rekorları kıran kitabının Türkçe çevirisi için çalışmalara başlandığı belirtildi.

Kitabın yedincisinin, daha öncekilerde olduğu gibi ve yayımcının kararıyla ABD ve İngiltere'de orijinal dilinde İngilizce olarak yayımlandığı ifade edilen açıklamada, kitabı İngilizce dışındaki bütün dünya dillerinde yayımlamak üzere çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

Kitabın Ekim ayında okurla buluşmasının hedeflendiği belirtilen açıklamada, kitabın ilk baskısının 100 bin adet olarak planlandığı bildirildi.

Çevirmenliğini Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu'nun, editörlüğünü ise Betül Kadıoğlu'nun üstleneceği kitabın Türkçe adı, çevirmenlerin okuması tamamlandığında belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat