Eğitim semineri ses getirdi

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği (MİARGED) tarafından çözüm ortaklarıyla birlikte, 16-19 Şubat 2010 tarihlerinde Antalya'da “Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmeleri” çerçevesinde yürütülen Eğitim Seminerleri ve diğer etkinlikler

Eğitim semineri ses getirdi

Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Derneği (MİARGED) tarafından çözüm ortaklarıyla birlikte, 16-19 Şubat 2010 tarihlerinde Antalya'da “Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmeleri” çerçevesinde yürütülen Eğitim Seminerleri ve diğer etkinlikler gerçekleştirdi.

Eğitim semineri konularda ve konusunda uzman eğitimciler tarafından sunuldu. Halil MEMİŞ; Mahalli İdareler Mevzuatı Konusundaki Güncel Gelişmeler, İhale Sürecinde Uyulması Gereken Hususları, Tarkan ZENGİN; Etkili İletişim ve Beden Dilini, Ramazan ÇAĞLAR; AB Hibeleri ve Diğer Ulusal ve Uluslararası Kaynaklar Konusunu, Ayşegül GÜNGÖREN; Belediyelerde Protokol Kuralları hakkında geniş bilgiler verdi.


Etkinlikler, MİARGED Yönetim Kurulu Başkanı (İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü – Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri) Sayın Halil MEMİŞ'in açılış konuşması ile başladı.

16 Şubat 2010 Salı günü gerçekleştirilen açılış programında Başkan MEMİŞ; “Gerçekleştirilen organizasyonun içerik olarak ülkemizde ilk olanıdır. MİARGED olarak mahalli idareler konusunda faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun aksine, farklı bir misyonla hareket ediyoruz.” dedi.

Gelen Teklife “EVET”
Bu çerçevede kendilerine “Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmeleri” etkinliğinin teklifi ile gelindiğinde çok büyük bir heyecan duyduğunu, çok fazla düşünmeden de kabul ettiğini belirtti. Konuşmasında program çerçevesinde MİARGED tarafından yürütülecek etkinliklerden de bahseden Başkan MEMİŞ sözlerine şöyle devam etti; “Sanayici ile tedarikçi kamu kurumlarını bir araya getiren programın başarılı olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim”.


Bilgi alışveriş stantları
Program çerçevesinde, ikili görüşme alanında MİARGED tarafından açılan stantla, mahalli idarecilere kendisi ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler sunuldu, ayrıca bizzat Yönetim Kurulu Başkanı Sayın MEMİŞ'in katılımı ile, mahalli idarecilerin sorunları dinlenerek sektörle ve mevzuatla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Bunun yanında etkinlikler kapsamında stant açan Doğu Karadeniz Belediyeler Birliğinin standının da çok yoğun bir ilgiyle karşılaştığı gözlemlendi.

MİARGED'in stantının yanında, DKBB'nin stantında da katılımcılarla ilgilenen Sayın Halil MEMİŞ, orada da mahalli idarecilerin sorunlarının çözüm yollar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

“Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmeleri” etkinliğinin önemli bir ayağını oluşturan, eğitim seminerlerine de yoğun ilginin olduğu gözlemlendi.

“Ülkemizde ilk defa böyle yarışma yapıldı.”
MİARGED tarafından gerçekleştirilen “Üretken Belediye Proje Yarışması” tüm etkinliğin en önemli ayağını oluşturmuştur. Mahalli idarecilerce gerçekleştirilen projelerin katılımcılara sunumlarını gerçekleştirilerek, ülke çapında tanıtımını böylelikle bilgi paylaşımı sağlayan bir ortam oluşturmayı hedefleyen “Üretken Belediye Proje Yarışması” kapsamında ilk yılda yaklaşık 15 Projenin sunumu gerçekleştirildi. Proje sunumlarından önce, Başkan MEMİŞ, yarışmaya proje gönderen belediyelerin yetkilileriyle bir toplantı düzenledi. Proje sunan tüm
belediyelere katılımlarından dolayı teşekkür edildi. Yapılan organizasyonun önemli ve verimli kısımlarından bir tanesinin proje sunumları olacağını, böyle bir proje yarışmasının ülkemizde ilk defa yapıldığını, bu açıdan gerek proje sunan ve gerekse projeleri değerlendiren jüriye, aynı zamanda yarışmayı düzenleyen MİARGED'e çok büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Konuşmanın ardından sunum planının hazırlanması için belediyelerin beklentileri ile ilgili bilgi alındı. Yapılan toplantının ardından belediyeler için yapılan sunum planı çerçevesinde iki gün boyunca sunumlar gerçekleştirildi.
Bu çerçevede yürütülen Üretken Belediye Proje Yarışması sonuçları da etkinlikler çerçevesinde açıklandı ve dereceye giren projelere ödülleri verildi.

MİARGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil MEMİŞ, sunumların tamamını izleyerek, sunum yapanlardan projelerle ilgili olarak kısa kısa bilgiler aldı. Bunun yanında, proje sunumlarının oldukça kalabalık bir katılımcı tarafından izlendiği de gözlemlendi. Katılımcı firmaların, yeni teknolojilerini mahalli idarecilere belli aralıklarla gerçekleştirdikleri bilgilendirme sunumları ile “Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmeleri” ile bir diğer iletişim çeşitliliği sağlandı. Etkinlikler çerçevesinde, aynı zamanda Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olan Yönetim Kurulu Başkanı Halil MEMİŞ'in davetlisi olarak etkinliğe katıldılar.

Genel Sekreterlerden toplantı
Bölgesel Belediye Birlikleri'nin genel sekreterleri ve birlik müdürleri, Halil MEMİŞ'in başkanlığında düzenlenen bölgesel birliklerin işbirliği konusunda neler yapılabileceği konulu bir toplantı düzenlendi. “Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmeleri” etkinlikleri ile eş zamanlı olarak, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen bir etkinlikle DKBB Proje Grubunda görev alan 32 kişiye proje döngüsü eğitimi verildi. “Yerel Yönetim Kamu Tedarik 2010 İkili Görüşmeleri” etkinliğinin son akşamında kapanış yemeği ile birlikte “Üretken Belediye Proje Yarışması” sonuçlarının ödül töreni gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Sayın Prof.Dr. Mustafa Akaydın katılımı ile gerçekleştirilen ödül töreninde, Ege Belediyeler Birliği, Konya Belediyeler Birliği, İç Anadolu Belediyeler Birliği, Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği, Türk İtfaiyeciler Birliği, katılımcı firmalar, Yerel yönetimler ve çok sayıda konuk hazır bulundu.

Ödül töreninden önce MİARGED Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halil Memiş ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Akaydın birer konuşma yaptılar.

Jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda “İyi Yönetim”, “Çevre ve Alt Yapı” ve “Sosyo-Ekonomik ve Kültürel” olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendirilen projelerden her bir kategoride ilk üçüne ödül verildi.

MİARGED Özel Ödülü
Ayrıca bir projeye de MİARGED Özel Ödülü verildi. Ödüle değer görülen projeler ve kazanan Belediyeler aşağıdaki gibidir.

İYİ YÖNETİM PROJESİ
Birincilik ödülü:Söke Belediyesi /AYDIN “Mobil Demokrasi Platformu Projesi”

İkincilik ödülü:Bayrampaşa Belediyesi /İSTANBUL “Akıllı Kent Hizmet Projesi”

Üçüncülük ödülü:İzmir Büyükşehir Belediyesi “Bütünleşik Yönetim Sistemi Eğitim Seferberliği”

ÇEVRE VE ALT YAPI PROJELERİ
Birincilik ödülü: İzmir Büyükşehir Belediyesi “Doğal Yaşam Parkı Projesi”

İkincilik ödülü: Havza Belediyesi / SAMSUN “Kevser Akıllı Parkı”

Üçüncülük ödülü: Bayrampaşa Belediyesi/ İSTANBUL “Beşi Bir Yerde”

SOSYO EKONOMİK VE KÜLTÜREL PROJELER
Birincilik ödülü: Konak Belediyesi / İZMİR “Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi”

İkincilik ödülü: Yıldırım Belediyesi / BURSA “Çocuk Eğitim ve Bilim Merkezi”
Üçüncülük ödülü: Büyükçekmece Belediyesi / İSTANBUL “Halk Akademileri Kursları Projesi”

MİARGED ÖZEL ÖDÜLÜ
Beldibi Belediyesi Marmaris / MUĞLA “12 Ayda 12 Park"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat