Recep Ergenç

Recep Ergenç

Cumhuriyetin 100. Yılını Kutlamak

Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına özel 27 Ekim gecesi Mahmut Goloğlu Kütür Merkezi salonunda anlatımlı konser düzenledi. Salonu dolduran Trabzonlular konser finalinde hem İstiklal Marşını coşku ile söyledi, hem de alkışladılar.

Konser davetinden bildiğimiz marşları beklerken anlatımlı konserin polifonik korusunun seslendirdiği parçalar, anlatımla ve eşlikli söylenen eserler ile içimizi ısıttı. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde bu konser Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden ulu öndere sevgi, saygı ve minnet sunmamıza vesile oldu.

Zor zamanlarda Cumhuriyete sahip çıkmak

Tamam dünya çıldırdı. Uygar geçinen Batı’nın egemen güçlerinin ikiyüzlülüğü, riyakârlığı her zaman olduğu gibi su yüzüne çıktı. Türkiye’nin devlet olarak bir duruş sergilemesi, diplomasi kanalları vasıtasıyla çözümün bir parçası olma çabası doğru okunmalıdır. Herkes bu akan kanın durması için üzerine alması gereken sorumluluğu almalı. Gazze için milli yas dahi ilan edildi.

Ancak devlet aklı, Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarını ertelememeliydi. Böyle bir tarih, böyle bir varoluş mücadelesini anmak, bugünün gençlerine doğru aktarmak ve coşkuyla kutlamaktan geri durmamalıyız. Kendi ülke tarihimiz açısından çok önemli bir eşikteyiz, 100 yılda bir gelecek tarihi günlerdeyiz. Bölgemizin tek gerçek cumhuriyetine sahibiz, bunun kıymetini bilecek nesillere ihtiyacımız var.

Sevgili okurlar, tekrar edelim, Cumhuriyetimizin 100. yıl KUTLAMALARI ERTELENMEMELİ. TRU Konservatuarının Konseri yani dün gece bize Mustafa Kemal’in sözlerini anımsattı: Cumhuriyet, Misak-i Milli (Milli and), Misak-ı iİktisat (Milli Ekonomi) kadar Misak-ı Kültür ve sanat (Milli Kültür ve sanat) ile taçlandırılmadıkça gerçek bağımsızlıktan söz edilemez.

TRU Devlet Konservatuvarının konser finalinde hocalara çiçek sunan TRU Rektör Yardımcısı, konuşması ile alkış aldı. Akçaabat Kaymakamı ve Belediye Başkanı konuşmalarında “Türkiye yüzyılına” vurgu yaptılar.

Başta Konservatuvar müdürü Ayşegül Ergene’yi ve konseri gerçekleştiren tüm ekibi kutluyorum.

cumhuriyetin-100-yilini-kutlamak.jpeg

cumhuriyetin-100-yilini-kutlamak-001.jpeg

cumhuriyetin-100-yilini-kutlamak-002.jpeg

cumhuriyetin-100-yilini-kutlamak-003.jpeg

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR