Cimilli İbo kimdir? (İbrahim Özer)

Cimilli İbo adıyla bilinen sanatçı İbrahim Özer hayatını kaybetti. Cimilli İbo kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte detaylar

Cimilli İbo kimdir? (İbrahim Özer)

CİMİLLİ İBO KİMDİR? (İBRAHİM ÖZER)

12 Mayıs 1972'de Trabzon'da dünyaya gelen İbrahim Özer (Cimilli İbo) aslen Rize'nin Cimilli köyündedir.

Karadeniz'in sevilen sanatçıları arasında yer alan İbrahim Özer, orjinal adından daha çok Cimilli İbo ismiyle tanınmaktadır.

cimilli ibo kimdir

Gençliğinde , kemençe ve türkü aşkıyla evden sürekli İstanbul'a ve İzmir'e giden Cimilli İbo eğitim hayatını liseden ayrılarak noktaladı.

Renkli kişiliği ile tanındı ve bir çok albüme imza attı. Şu zamana kadar Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil'linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalar gerçekleştirdi. Ayrıca ekranlarda da boy göstererek hem programlar yapmış hem de İnadım İnat isimli dizide rol almıştır.

CİMİLLİ İBO NEDEN ÖLDÜ?

2020'de yakalandığı koronavirüs nedeniyle tedavi gören ünlü sanatçı, ardından yeniden rahatsızlanarak böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi görmeye başlamıştı. Özer'in böbreklerinde görülen zarar ileri seviyeye atlamış ve şarkıcıya böbrek nakli yapılmıştı. Cimilli İbo, kanındaki enfeksiyon artışı sebebiyle İstanbul Başkent Üniversite Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi görüyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi