Canan Dağdeviren Kimdir?

Meme Kanserini teşhis eden sütyeni geliştiren Canan Dağdeviren kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Canan Dağdeviren Kimdir?

CANAN DAĞDEVİREN KİMDİR?

Canan Dağdeviren, 4 Mayıs 1985 tarihinde Münevver - Cavit Dağdeviren çiftinin kızı olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

İlk ve orta eğitimini Kocaeli'nde tamamlayan Dağdeviren, 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programındaki yüksek lisans eğitimini 2009 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl Fulbright bursu kazanarak UIUC'da Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başlamıştır. Bu süreçte esnek ve katlanabilir, deri üstüne yapıştırılabilir veya giyilebilir elektronik aletler üzerine çalışmalar yapmıştır. Doktora derecesini Aralık 2014’te almıştır. Medikal teknoloji alanında çalışarak pilsiz çalışan giyilebilir bir kalp çipi (PZT MEH) ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirdi. Forbes'in 30 Yaş Altı Bilim İnsanı listesinde de yer almıştır.

Kendisi bilime olan merakında iki dönüm noktası olduğunu belirtmektedir. Bunlardan ilki babasının kendisine Marie Curie hakkında hediye ettiği bir kitap, ikinci ise Erdal İnönü'den bizzat aldığı Anılar ve Düşünceler adlı eserdir. Özellikle Erdal İnönü ile tanışmasının lisedeki alan seçiminde etkili olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca motivasyonun düşük olduğu zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk'ten ilham aldığını da bir demecinde açıklamıştır.

BAŞARILARI:

Forbes dergisinin "30 yaşından genç 30 bilim insanı" listesine girmiştir.

Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçilmiştir.

MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer almıştır.

İllinois İnovasyon Ödülü (Illinois Innovation Prize) kazanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi