Caleb Ekuban kimdir?

Ganalı futbolcu Caleb Ekuban kimdir, kariyeri nasıldır, kaç yaşındadır? İşte Ekuban hakkındaki tüm detaylar...

Caleb Ekuban kimdir?

CALEB EKUBAN KİMDİR?

23 Mart 1994 yılında İtalya'nın Villafranca di Verona kentinde dünyaya gelen Caleb Ekuban, santrafor ve forvet arkası bölgelerinde görev yapmaktadır. Ayrıca sağ kanatta da forma giyebiliyor.

Gana asıllı forvet oyuncusu 1,82 boyunda ve sağ ayağını kullanmaktadır.

EKUBAN'IN KARİYERİ

Futbola İtalya'da Mantova altyapısında başlayan Ekuban, Chievo, FC Südtirol, AC Lumezzane, AC Renate, FK Partizani takımlarında forma giymesinin ardından Leeds United'a transfer olmuştur. 2018 yılında kiralık olarak geldiği Trabzonspor'da başarılı performans sergileyen Ekuban, hem taraftarın hem de camianın sevgisini kazanmıştır.

Bu transfer döneminde ise Trabzonspor Kulübü, 1 Milyon Euro karşılığında Ekuban'ın bonservisini almıştır.

.Özellikle babasını kaybetmesinin ardından çıktığı İM Kayserispor mücadelesinde galibiyeti getiren golü atan Caleb Ekuban, golden sonra duygu dolu anlar yaşamış ve Trabzonspor'da unutulmaz bir anı yaşatmıştır.

Caleb Ekuban kimdir?

Kariyeri boyunca 304 maça çıkan Ganalı forvet toplam 72 gol 31 asiste imza attı. Kariyeri boyunca en çok maça Trabzonspor'da çıkan Ekuban toplam 103 maçta forma giyerek 29 gol 10 asistle oynadı. 

Caleb Ekuban kimdir?

Başarılı futbolcu kariyerinin zirvesini de Trabzonspor'da yaşarak Gana Milli Takımına da gitmeyi başardı. Milli takımda da 9 maça çıkarak 3 gole imza attı.

Ekuban Trabzonspor kariyerinin ardından ise İtalya'nın Genoa takımına transferi için görüşmelere başladı.

Caleb Ekuban kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi