Andreas Cornelius kimdir?

Trabzonspor Cornelius'u kadrosuna kattı. Danimarkalı forvet Andreas Cornelius kimdir, kaç yaşındadır, kariyeri nasıldır? İşte hakkındaki detaylar

Andreas Cornelius kimdir?

ANDREAS CORNELİUS KİMDİR?

Danimarka'nın Kopenhag şehrinde 16 Mart 1993'te dünyaya gelen Andreas Cornelius 1.93 boyunda.

cornelius

Güçlü fiziği ile dikkat çeken golcü futbolcu Kopenhag altyapısında yetiştikten sonra 2012'de aynı takımda profesyonel oldu. Gösterdiği performansla kısa sürede dikkat çeken Danimarkalı, 2013'te 8.7 Milyon Euro'ya İngiltere'nin Cardif takımına transfer oldu. Burada bekleneni veremeyen Cornelius sadece 6 ay sonra  3.5 Milyon Euro'ya Kopenhag'a geri döndü.

Danimarka ekibinde tekrar kendini gösteren golcü futbolcu bu kez 2017'de 6 Milyon Euro'ya İtalya'nın Atalanta takımına transfer oldu. 1 sezon takımda kaldıktan sonra 2018'de Fransa'nın Bordeaux takımına kiralık olarak giden Andreas Cornelius, takımına geri döndükten sonra bir sonraki iki sezonu da Parma'da kiralık olarak geçirdi. Parma 1 Temmuz 2021'de de zorunlu satın alma maddesini nedeniyle 8.4 Milyon Euro'ya dev forveti kadrosuna kattı.

Andreas Cornelius kimdir?

Cornelius için takımlar bugüne kadar kiralama ve bonservis bedeline toplam 27.99 Milyon Euro harcadı.

Sol ayağını etkin şekilde kullanan 28 yaşındaki futbolcu geçen yıl Parma ile toplam 30 maça çıkarken 1 gol 5 asistle oynadı. Kariyer toplamında ise 309 maça çıkan Cornelius 84 gol 30 asiste imza attı. Danimarkalı futbolcu kariyerinin en golcü dönemini ise 176 maçta 61 gol 18 asist kaydettiği Kopenhag'da geçirdi.

Yetenekli futbolcunun sakatlık geçmişine bakıldığında ise kariyeri boyunca 22 maç kaçırdığı görülüyor. Cornelius geçen yıl 3 kez sakatlık yaşarken toplam 49 sahalardan uzak kaldı ve 7 maç kaçırdı. Cornelius'un sakatlık tablosu şu şekilde;

sakatlık

An itibariyle 6 Milyon Euro transfermarkt değerine sahip olan Andreas Cornelius, ülkesinin milli takımıyla da 32 maçta 6 gole imza attı.

Son olarak Trabzonspor Cornelius'u Parma'dan transfer etti. Bordo mavili takım maliyeti henüz resmi olarak açıklamadı

cornelius trabzonspor

cornelius trabzonspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi