Ülkücü camianın tanınan isimlerinden biri olan Abidin Bilgin, geçmişte Ülkü Ocakları'nda Ege Bölge ve İzmir İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu. Aydın doğumlu olan Bilgin, özellikle 2000’li yıllarda İzmir’de Ülkü Ocakları’nın etkinliklerinde aktif rol üstlenmişti.
Levent Ata Cinayeti ve Yargılama Süreci
Abidin Bilgin’in ismi, 2004 yılında İzmir’in Konak ilçesi Yeşilyurt semtinde meydana gelen Levent Ata cinayetiyle birlikte kamuoyunun gündemine geldi. Cinayet sonrası olay yerinden kaçmak için kullanılan otomobilin Bilgin’e ait olduğu tespit edildi. Bu gelişme üzerine Bilgin, “suç örgütü kurmak” ve “cinayete azmettirmek” suçlamalarıyla yargılandı.İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 2012 yılında Bilgin hakkında 26 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verdi.

13 Yıl Sonra Tahliye Edildi
Mahkeme kararıyla hüküm giyen Abidin Bilgin, 13 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 23 Temmuz 2025 tarihinde tahliye edildi. Bilgin, tahliyesinin hemen ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.
Abidin Bilgin Öldü mü?
Abidin Bilgin hayattadır. 13 yıl süren cezaevi sürecinin ardından tahliye edilmiş ve siyasi bağlantılarını sürdürmektedir.
Kaynak: