Anahtar Deliği - Trabzon’daki dev projede ilginç Facebook hamlesi - 11.10.2021

Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan Dünya Ticaret Merkezi yıkılmış yerine Oteller ve konferans salonları yapılması için Dubaili Armada şirketi ile anlaşma imzalanmıştı.

Anahtar Deliği - Trabzon’daki dev projede ilginç Facebook hamlesi - 11.10.2021

Trabzon’daki dev projede ilginç Facebook hamlesi

Trabzon’un Yomra ilçesinde bulunan Dünya Ticaret Merkezi yıkılmış yerine Oteller ve konferans salonları yapılması için Dubaili Armada şirketi ile anlaşma imzalanmıştı.

3 yılda bitmesi gereken proje henüz tamamlanmadı. Araya pandemi girdi 1 yıl da oradan ek süre verildi ama yine de bitmedi.

Haber61 konuyu gündeme getirince bir hareketlilik yaşanmaya başlandı.

İlgili haber okuma için tıklayın…

Konu gündeme taşınınca şirket de harekete geçip Anadolu ajansı aracılığı ile açıklamalar yaptı.

Şirket pandemiyi ve bazı taşeron firmaların iflasını gerekçe gösterdi.

Yerel haber kaynaklarını es geçen şirketin açıklamaları haberimiz kadar ses getirmedi.

Ajans aracılığı ile yapılan haberlerin etki etmediğini gören şirket Facebook’a sarıldı ve sponsorlu reklamlar basmaya başladı.

Kendi tercihleridir ancak Trabzon özelinde Trabzon basınını es geçerseniz biraz zorlanırsınız konusunu da hatırlatmakta fayda var.

Biz yine Haber61 olarak Trabzon için önemli olan bu yatırımın takibini sürdüreceğiz.

Kendini anlatmak isteyen olursa da sayfalarımız her zaman açık.

**

Sibel Suiçmez güven tazeledi

Trabzon Barosu’nda dün seçim günüydü.

İki adaylı seçim büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Mevcut başkan Avukat Sibel Suiçmez ve Avukat Mahmut yazıcı yarıştı.

Seçimi Kazana n Sibel Suiçmez güven tazeledi.

374 - 231 kazandığı seçim sonrası Suiçmez zafer konuşmasını da yaptı.

Yaptığı zafer konuşmasında Trabzon Barosu’nun tarih yazdığını belirtti. Demokrasi kazandı dedi. Hataları telafi ederek daha büyük başarılara imza atacaklarını belirtti.

Hayırlı olsun.

**

Belediye meclisleri devam ediyor

Trabzon’da Ekim ayının gelmesiyle beraber belediye meclisleri de yoğun bir mesaiye girdi. Bir çok ilde meclis görüşmeleri tamamlandı ama Ortahisar meclisi 2 gün daha devam edecek.

Önümüzdeki yılın bütçesi ile ilgili görüşmeler yapılacak. Aynı zamanda öğleden sonra da Büyükşehir belediye meclisi var.

Orayı da yoğun bir çalışma haftası bekliyor.

Haber61 olarak şehir adına alınacak kritik kararları yakından takip edeceğiz.

**

Büyükşehir ile Ortahisar arasında yetki karmaşası mı var?

Trabzon’da Büyükşehir belediyesi ile Ortahisar Belediyesi arasında yetki karmaşası mı var?

CHP ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman olduğunu söylüyor.

Vatandaşların kendilerine ilettiği sıkıntılarda, özellikle altyapı konusunda bir karmaşa olduğunu belirtiyor.

Oyman açıklamasında “Çok önemli bir adımla altyapı projesi yapılacaktı, alt üst oldu. Üst yapıya geçişle beraber gecikmeler de yaşanınca vatandaşın şikâyetlerine “o yol bize ait değil üstyapısını biz yapmıyoruz”, “taşlarını Ortahisar Belediyesi dizdi” “Büyükşehir bize teslim etmedi” gibi cevaplar sunmaya başladılar. Bu iki belediye arasındaki bu meselenin derdi vatandaşa intikal etmemeli.

Madem ortak bir noktada buluştunuz; bu proje için “Ortak Çözüm Masası” kurarak vatandaşın başvuracağı noktayı teke düşürür, ilgili kurum kimse o masa ona yönlendirir. Aksi durumda şikâyetçiyi birbirinize yönlendirmek, problemi diğerine atmak iş değildir.

Bir de iki belediye aynı siyasi partinin başkanlarıyla yönetiliyor. Nereden bakarsan tutarsızlık…” ifadelerini kullandı.

Ancak Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç de her fırsatta Büyükşehir’e teşekkür ederek koordineli çalıştıklarını belirtiyor.

Altyapı çalışmaları sonrası şikâyetlerin çoğu altyapı çalışmamalarının tamamlanmaması üzerine olduğunu biz de duyuyoruz.

Ama bu çalışmaların da kolay olmadığı konusunda da hem fikiriz. Vatandaşın söylediklerine kulak vererek şikâyetlerin önüne geçmek mümkün.

Yetkililere biraz daha sahada olmalarını tavsiye edelim şimdilik.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler