Anahtar Deliği 15.05.2026 Trabzon’da can dostlar için dev adım!

Trabzon’da sahipsiz hayvanlar için dev proje kararı, Ganita’daki farkındalık etkinliği, Ortahisar Belediyesi’ndeki yeni yapılanma ve Kurban Bayramı öncesi ekonomide beklenen hareketlilik gündemin öne çıkan başlıkları oldu.
Anahtar Deliği 15.05.2026  Trabzon’da can dostlar için dev adım!

TRABZON’DA CAN DOSTLAR İÇİN DEV ADIM!

Trabzon'da sahipsiz sokak hayvanları konusunda yürütülen çalışmalar gerçekten takdire şayan. Bu konuda en kıymetli adımlardan biri dün atıldı. Vali Tahir Şahin’in başkanlığında toplanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de başkan vekili olduğu Trabzon İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği (TİSKOB) Encümeni, Yomra’daki 119 bin 142 metrekarelik alanda kurulması planlanan İkisu Doğal Yaşam Alanı Projesi’nin yapımı için ihale kararı aldı.

Proje, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile koordineli şekilde yürütülecek ve kurum tarafından sağlanan yüzde 50 hibe desteğinden yararlanılacak.

Sokak hayvanları konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in hassasiyetini bilmeyen yok. Kendisi her fırsatta, "Bu canlar bize emanettir" diyerek toplumsal bir farkındalığın oluşması ve sahipsiz hayvan kalmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

Trabzon Valisi Tahir Şahin ile encümende görev alan ilçe belediye başkanları da aynı duyguları taşıyor. Dolayısıyla dün alınan karar hakikaten çok önemli ve Trabzon’u sahipsiz hayvanlarla ilgili örnek bir şehir yapacak özelliğe sahip.

Bu karar sadece bir ihale kararı değil… Eğer süreç planlandığı gibi ilerlerse Trabzon, sahipsiz hayvanlara yönelik uygulamalarıyla Türkiye’ye örnek gösterilen şehirlerden biri olacak.

1

***

SESSİZ DOSTLAR VE ÖZEL KALPLER GANİTA’DA BULUŞUYOR!

Trabzon’da sosyal farkındalık oluşturacak anlamlı bir etkinliğe imza atılacak. Trabzon Üniversitesi Müzik Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan “Sessiz Dostlar, Özel Kalpler” projesi, otizmli bireyler ve sokak hayvanlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Toplumsal duyarlılığı sanatla buluşturacak proje kapsamında düzenlenecek farkındalık etkinliği, 23 Mayıs’ta saat 16.00’da Ganita Konser Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Müzik, farkındalık ve sosyal sorumluluğun bir araya geleceği bu özel organizasyonda hem otizm konusunda bilinç oluşturulması hem de can dostlara yönelik duyarlılığın artırılması hedefleniyor.

Organizasyonu hazırlayan üniversite öğrencileri, toplumun her kesimini bu anlamlı etkinliğe destek vermeye davet ediyor. Gerek sokak hayvanları gerekse otizmli bireyler konusunda toplumsal farkındalık oluşturulmasını amaçlayan bu güzel buluşmaya, Trabzon’da yaşayan herkesin ilgi göstermesi bekleniyor.

2

***

ORTAHİSAR BELEDİYESİ’NDE DEĞİŞİM RÜZGÂRI!

Ortahisar Belediyesi’nde yeni bir yapılanma olduğunu daha önceki yazılarımızda sizlere aktarmıştık. Başkan Ahmet Kaya’nın, 2 yıllık sürenin ardından eksik ve aksayan birimlerde değişime gideceğini, daha dinamik ve güçlü bir kadroyla yoluna devam edeceğini ifade etmiştik. Süreç ise hızla devam ediyor.

Önceki gün Başkan Yardımcısı Alper Öztürk görevinden istifa etmişti. Başkan Ahmet Kaya, bu göreve Şehircilik ve İmar Müdürü Şenay Karataş’ı getirdi. Daha önce bu konuda önemli tecrübeleri bulunan Karataş, aynı zamanda Ortahisar Belediyesi’nin ilk kadın belediye başkan yardımcısı unvanını da elde etmiş oldu. Kendisi tecrübeli, deneyimli ve işine hakim bir isim olarak biliniyor.

Belediye başkan yardımcısı olacak bir diğer isim ise Trabzon siyasetinin önemli figürlerinden biri olan, geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı görevini yapan ve parti içerisinde oldukça sevilen, saygı duyulan Murat Özçilingir oldu.

Özçilingir, Ahmet Kaya’nın belediye başkanı olduğu ilk dönemde kendisine vekalet eden isimdi. Daha sonra iş yoğunluğu dolayısıyla sadece meclis üyeliğine devam etmiş ve diğer görevlerini bırakmıştı. Ancak yeniden yapılanma süreci içerisinde Ahmet Kaya’nın ricasını kırmayan Özçilingir, yeniden belediye başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Bu sayede Ahmet Kaya, kurmay kadrosunu daha da güçlendirmiş oldu. Şimdi ise bazı birim müdürlüklerinde değişiklik yapılacağı bilgileri kulislere yansımaya başladı. Bu konuda fazla aceleci davranmayacağı belirtilen Kaya’nın, bazı birim müdürlerini değiştireceği ve dinamik kadro yapılanmasını bu alanda da sürdüreceği ifade edildi.

1

***

KURBAN BAYRAMI EKONOMİYİ CANLANDIRACAK

Dokuz günlük Kurban Bayramı dolayısıyla insanlar memleketlerine doğru yol alacak. Trabzon da Kurban Bayramı’nın yoğun geçeceği iller arasında yer alıyor. Özellikle dokuz günlük tatil, Karadeniz insanı için büyük önem taşıyor.

Bu dönemde köyleri bulunan vatandaşlar, bağ ve bahçelerinde çalışma fırsatı bulacak. Yazın hasat edecekleri tarım ürünlerini toprakla buluşturacak, aileleriyle vakit geçirip uzun zamandır hasret kaldıkları özlemlerini giderecekler.

Diğer tarafta ise Trabzon’a tatil amaçlı gelecek olan insanlar var. Onlar da Karadeniz’i gezip turistik ve tarihi yerlerde vakit geçirmek, yöresel lezzetleri tatmak istiyor.

Bu nedenle Trabzon’daki otellere yoğun ilgi bulunuyor. Bıçakçılardan tur şirketlerine kadar birçok sektörde bu hareketliliği görmek mümkün. Oto kiralama firmaları da bayramda yüzü gülecek sektörler arasında yer alacak.

Kış sezonuna veda edip yaz sezonu hazırlıklarını sürdüren konfeksiyon mağazaları da bayram hareketliliğini bekliyor. Lokanta, restoran ve kafeler için ise zaten söylenecek fazla bir şey yok. Onlar, bayram tatilinin en hareketli ve en kazançlı sektörleri olacak. Yani tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da ekonomik canlılık kendisini göstermeye başlayacak.

Tabii yaşanan ekonomik sıkıntılar ve alım gücünün düşmesi, dar gelirli vatandaşların bayram tatilini evlerinde geçirmesine neden olacak.

Otobüs ve uçak biletlerindeki yüksek fiyatlar, bırakın ailece bir yere gitmeyi, tek bir kişinin bile bulunduğu şehirden ayrılmasını zorlaştırıyor. Bu nedenle birçok vatandaş, akraba ve sevdiklerinin bayramını bulundukları şehirlerden kutlamak zorunda kalacak.

İyisiyle kötüsüyle Trabzon’da ciddi bir bayram hazırlığı yaşanıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte Trabzon ekonomisi her zaman olduğu gibi yeniden canlanıyor.

Asıl merak edilen konu ise bu sezon yurt dışından gelecek turist sayısının ne olacağı. Ortadoğu’da yaşanan savaş ve Türkiye’deki ekonomik koşulların yüksekliği, turistlerin cazibe merkezi olan Trabzon’u olumsuz yönde etkileyecek mi, yoksa turistler aynı şekilde Trabzon’a gelmeye devam mı edecek? Bunu da ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

1

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.