Trabzon’daki dev yatırımda neler oluyor? Bitmeyen inşaat mahkemelik

Trabzon’da Dünya Ticaret Merkezi yerine yapılan dev yatırım mahkemeye taşınacağı öğrenildi.

Trabzon’daki dev yatırımda neler oluyor? Bitmeyen inşaat mahkemelik

Haber61 - Haber Servisi / Trabzon’un Yomra ilçesinde 2015 yılında TTSO ile Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde yap işlet- devret modeli ile 5 yıldızlı otel, çok amaçlı kongre merkezi, fuar alanı kompleksi yapım ve işletme sözleşmesi Dubaili bir firma ile imzalanmıştı.

Aralarında TTSO, Trabzon Büyükşehir belediyesi ve Trabzon’daki birçok paydaşın da ortak olduğu Dünya Ticaret Merkezi Şirketinin Dubaili şirket ile imzaladığı sözleşme neticesinde inşaatın 3 yıl içerisinde tamamlanması anlaşmasına varılmış ve inşaat 2017 yılında başlamıştı.

Yaşanan pandemi sürecini bahane gösterdiği belirtilen Dubaili şirket 1 yıl daha ek süre istemiş ve sürenin kendisine verilmesine rağmen işleri tamamlamadığı bu nedenle de konunun mahkemeye taşındığı öğrenildi.

Zorluoğlu: Amacımız üzüm yemek...

Konu ile alakalı Haber61’in ulaştığı Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu yaşananları doğrulayarak “Bu bir devlet yatırımı değil. Belediyemizin de ortak olduğu dev bir yatırım. Şirket Pandemi dolayısıyla ek süre istemişti, o süre de bu aralar dolacak. Bizim istediğimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. İsteriz ki bir an önce bitsin ve bu büyük yatırım Trabzon’a kazandırılsın. Bir süreç başlayacak. Şirket ile oturulup konuşulacak. Bize mantıklı bir açıklama yapılmaz ise tabiki farklı alternatifleri değerlendirmek zorunda kalacağız” açıklamalarında bulundu.

TTSO'da sunum

Trabzon için önemli olan bu proje için nasıl bir yol izleneceği merak konusu olurken TTSO Meclis Üyesi Muzaffer Yıldız, TTSO’nun son meclis toplantısında bir sunum yaptı ve 2015 yılından bu yana kongre ve fuar organizasyonların yok denecek seviyede kaldığına dikkat çekerek Dünya Ticaret Merkezi inşaatının bitmemesinin baş neden olduğunu belirtti.

TTSO Meclis Üyesi Yıldız, Yomra’ya bağlı Kaşüstü mevkiinde yer alan yaklaşık dönümlük alanda Yap-İşlet Devret Modeli ile otelcilik alanında faaliyet gösteren Armada firması ile anlaşma yapıldığını da hatırlatarak, “Hissesinin büyük kısmı DTM ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan alanda 2015’de başlatılan ve 2018’de yani bundan 3 yıl önce bitirilmesi için anlaşma imzalanan inşaatın aksaması Trabzon’da fuar ve kongre turizmini adeta bitirmiştir. Çünkü bu kompleksin içinde kongre ve fuarların yapılabileceği alanlar da yer almakta idi. Bitirme için bir yıl süre de verilmesine rağmen yüklenici firma inşaatı bitirme ile ilgili hiçbir çaba göstermez iken, Trabzon ise sorunu adeta seyretmektedir” dedi.

Muzaffer Yıldız, ana yatırımcı, taşeron firmalara taahhütlerine yerine getirmeyerek, insanların işsiz kalmasına ve sıkıntılara sebep olduğunu bildirerek söz konusu inşaatın tamamlanmaması ile ilgili olarak daha geniş bir bilgilendirmeyi yakında kamuoyu ile de paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber