Haber61 Ajandası 26.08.2016

Haber61 Ajandası 26.08.2016

Haber61 Ajandası 26.08.2016

AK PARTİLİ VEKİLDEN KINAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin Ardanuç yolu üzerinde  konvoyuna yapılan hain saldırıya bir tepkide Şavşatlı olan AK Parti Artvin Milletvekili İstrafil Kışla’dan geldi.Kışla haber61.net siyaset ajandasına yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda 1 askerimiz şehit olmuş ve iki askerimizde hafif yaralanmıştır. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve ekibine geçmiş olsun diliyorum. Şehit askerimize Allah'tan rahmet yaralı askerlerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. İnanıyorum ki halkımızın ve güvenlik güçlerimizin çalışmalarıyla Artvin PKK'ya mezar olacak. İlimizde ve ilçemizde sulh ve sükunet yeniden sağlanacaktır”. AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta ile birlikte Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’de saldırıya tepki göstererek birlik ve beraberliğimizi asla kimse bozamayacak mesajı verdiler

ÜLKEMİZİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şavşat ilçesi dönüşünde konvoyuna yapılan saldırıyı haber61.net siyaset ajandasına değerlendiren CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan şunları söyledi: “Bu saldırı ülkemizin bütünlüğüne yönelik kaos çıkarma girişimidir. Cumhuriyet şehri olan Artvin bu hain oyunlara gelmez prim vermez. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP her şart altında demokrasiye-cumhuriyete sahip çıkmaya devam edecektir. Başımız dik onurlu mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Türkiyenin Birleştirici Gücü Cumhuriyet Halk Partisine yapılan kalleşçe saldırı Ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılan bir saldırıdır. Asla oyuna gelmeyeceğiz” Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun geçiş güzergahında çatışma çıkmıştı.   Artvin programı kapsamında dün Şavşat ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, burada  vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı. Bir süre sonra konvoyun geçiş güzergahında önlem alan güvenlik  güçlerine ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma  çıktı.  Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri  altında Şavşat ilçesine hareket etti.  Çatışma sırasında konvoydaki araçların herhangi bir zarar görmezken bir asker şehit olmuş üç asker yaralanmıştı

KILIÇDAROĞLU UYARMIŞTI!

PKK’nın hain saldırısından  korumaların dikkatli olması ile kurtulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beş gün önce bir gazeteye verdiği röportajda şu uyarıda bulunmuştu. "Bu söylendi bize. Dikkatli olmamız gerektiği de söylendi. 15Temmuz’un devam eden akşamında söylendi. Önlem tabi bizim alacağımız önlem ne olacak. Önlemi İçişleri Bakanlığı alacak. Sayın Müsteşar aradı önlemleri artırdıklarını söylediler. Yapacağımız birşey yok. Bize ya da diğer siyasilere yönelik Türkiye’yi karıştırmak için farklı atmosfer yaratmak için terör örgütleri böyle birşey yapabilirler. Siyasetçi olarak bizim yapacağımız fazla bir şey yok. Elimizde istihbarat yok." CHP Genel Merkezi dün oldukça hareketli anlar yaşadı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaşanan son süreçle ilgili ayrıntılı basın açıklaması bekleniyor. Terör saldırı gerçekleşti" diye programlarını yarıda kesmenin doğru olmayacağını düşündüklerini ve rutin programlarını sürdüreceklerini ifade eden Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah’ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, ’Bir şehidimizin olduğu’ söyleniyor. Bu gerçekten beni çok üzdü. Bu ülke, güzel bir ülke, hele Şavşat çok güzel bir yer. Böyle bir bölgede, Türkiye’de terörün olmasını asla istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. Dolayısıyla teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız.

KANSERE YENİK DÜŞTÜ! 

Trabzon hukuk camiası yasta. Artvin Şavşatlı uzun yıllar Trabzon'da adaletin yılmaz bekçisi olan avukat Dinçer Yazgan'ı kaybettik.Trabzon’da 10 yıl boyunca hakimlik yaptıktan sonra uzun yıllar avukatlık mesleğini sürdüren 71 yaşındaki Dinçer Yazgan kansere hastalığına yenik düştü.. Yazgan'ın cenazesi bugün (26 Ağustos Cuma) memleketi Artvin’in Şavşat ilçesinde  Kemalpaşa Merkez camiinde kılınacak öğle namazı sonrası toprağa verilecek.. Yazgan’ın yakınları cenazenin Trabzon’dan Artvin’e gönderilmesi noktasında hassasiyet gösteren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na Trabzon Fatih Hastanesi doktorlarından İmran Bahçeli’ye,Trabzon Artvinliler derneği Başkanı Ahmet Külekçi’ye ve Trabzon Baro Başkanı Orhan Öngöz’e teşekkür ettiler.

CHP GENEL BAŞKANINA YENİ BİR TEHDİT!

PKK'nın yayın organı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'nde köşe yazarı olan Ergun Babahan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik olarak PKK'lılarca düzenlenen saldırının ardından skandal açıklamalarda bulundu."Bu henüz başlangıç"

Ergun Babahan, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu skandal açıklamada 'bu daha başlangıç' çığırtkanlığı yaptı."Faşizme destek veren herkes bedelini ödeyecektir. Buna Kılıçdaroğlu da dahil. Bu henüz başlangıç" ifadesiyle suikast girişimlerinin süreceğine işaret eden Babahan, 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında duranlara dikkati çekti. Bir diğer tweetinde CHP'lilere adeta gözdağı veren ve tehditkar açıklamalarda bulunan Babahan, "Cemaatle başladı, Kürtlere döndü, sonra sıra CHP'lilere gelecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam