Haber61 Ajandası - 22.10.2016

Haber61 Ajandası - 22.10.2016

Haber61 Ajandası - 22.10.2016

ERKEN EMEKLİLİK YOK!

Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş beklediği için emekli maaşı bağlanmayan milyonlarca kişinin merakla beklediği 'erken emeklilik' mümkün mü sorusuna yanıt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı'dan geldi. Bağlı, "Yok arkadaşlar, vicdanen de olmaz" dedi. Bağ-Kur prim borcu olanlar ile SSK prim borcu olan işverenleri kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması "fırsatından yararlanmaya" çağıran Bağlı, "Son başvuru tarihi 31 Ekim. Gelin son günü beklemeden başvurun. Özellikle peşin ödemelerde büyük avantaj sağlıyor; borcun anaparası üzerine enflasyonun yarısı kadar ilave ediliyor.  Bugüne kadar 400 bin işveren 12 milyar liralık SSK prim borcunu; 160 bin esnaf da 800 milyon liralık Bağ-kur prim borcunu yapılandırmak için başvurdu" dedi.
**

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER GERİ DÖNÜYOR!
OHAL uygulaması kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile açığa alınan öğretmenlerle ilgili Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk açıklama yaptı. Koncuk, “Açığa alınan öğretmenlerin 3 bin 400’ünün görevlerine iade edileceğini öğrendik” dedi. Koncuk görevden ihraç kriterlerinin değişmesi gerektiğini söyleyerek, “Açığa alınanlar da göreve iade edilmeli” diye konuştu.15 Temmuz darbe girişinin ardından çıkarılan KHK ile 28 binden fazla öğretmen meslekten atıldı, özel okullarda çalışan 21 bin öğretmenin sertifikası iptal edildi, 20 binden fazla öğretmen de açığa alındı. Son olarak geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ByLock ile ilgili 2 bin 400 öğretmeni açığa almıştı.
**

TRABZON BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK VERİYOR MU?
ORC tarafından aylardır konuşulan, gelen son açıklamalarla da büyük ihtimalle gerçekleşmesi beklenen referandum için 30 büyükşehirde seçmenin nabzı tutuldu.10-16 Ekim tarihleri arasında, 30 büyükşehirde 21 bin 980 kişi ile ''CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi'' ve yüz yüze anket yöntemiyle yapılan "seçmen tercihleri araştırması" başkanlık sistemiyle ilgili yapılan en büyük saha çalışması oldu.Anket sonuçlarına göre Trabzon’da başkanlık sistemine destek verenlerin oranı yüzde 70.Vermeyenler ise yüzde 19 dolayında.Türkiye genelinde bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz anketinde ise AK Parti yüzde 53.1 ile birinci parti olurken CHP yüzde 25.0,MHP yüzde 14.2 ve HDP’de yüzde 6.2 olarak tespit edildi.

**
YEŞİL YOLA İKİNCİ ONAY!
Karadeniz Bölgesi’nde Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin’in yaylaları ve turizm merkezlerini üst koddan birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesini de kapsayan ve TEMA Vakfı tarafından açılan davada ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verilen 1/100.000 ölçekli ‘Çevre Düzeni Planı', Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek onaylandı.
Rize, Artvin, Trabzon, Gümüşhane, Giresun ve Ordu illerindeki vadilerin doğal varlıklarının değerlendirildiği 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı, 2011 yılının Ağustos ayında dönemin Çevre ve Orman Bakanlığı'nca hazırlandı. TEMA Vakfı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile ilgili olarak, bir haftalık askı süresi içerisinde planın 36 maddesine itiraz etti. Ancak itirazlardan sonuç alamayan TEMA, planın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle 2011 yılının Aralık ayında Danıştay’a dava açtı.Dava kapsamında 2013 yılının Kasım ayında, Danıştay üyeleri ile birlikte aralarında Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlilerinin de yer aldığı bilirkişi heyeti, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 36 noktada 3 gün süreyle inceleme yaptı. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, bilirkişi raporunda bölgedeki önemli doğa koruma alanları, su havzaları ve tarım alanlarını korumadığına vurgu yapılan 6 ilin Çevre Düzeni Planı'nın yürütmesini durdurma kararı verdi.

**
RİZE’DE SİLAHSIZ KİMSE KALMAYACAK!
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize’deki silah potansiyelinden rahatsız olduğunu, kentte silah sesleri duymak istemediğini söyledi. Silahı sınırlamak gerektiğini ifade eden Bektaş, “Rize’de yaşayan herkesin silah taşıma ihtiyacı yoktur. Çocuklar mermi sesi ile yaşamamalı. Rize’de yıllardır silah ruhsatı verilmemiş. Talepler geliyor. Biz de istişare ettik. Seçeneklerimiz nedir? Birincisi vermemek. İkincisi vermek, ama biraz sınırlamak. İstişare sonucu ‘silah ruhsatı verelim’ denildi. Çünkü silah ruhsatı alamayanlar başka yollara başvuruyor. Adresini başka ilde gösteriyor, oradaki valiliğe başvuruyor, bir şekilde o ruhsatı alıyor. Biz de hayır kurumlarına bağış alarak silah ruhsatı taleplerini sınırlamaya çalışamak istedik. İstişarelerden böyle bir sonuç çıktı. Bunu uygulamaya başladık” diye konuştu. Vali Bektaş, 15 Temmuz’u hatırlatması üzerine de, "15 Temmuz bir daha olursa silahlarınızı ben temin edeceğim. Bu vatandaş 15 Temmuz’u silahsız başardı. Önemli olan budur. Bu bir uygarlık göstergesidir. Manisa’da 2 yılda verdiğim silah ruhsatının 5 katını Rize'de 3 ayda verdim. Rize’de memur adam parayı bulup geliyor. Bu parayı verecek başka yeri yok mu anlamıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam